Шампион дочекује Пролетер

Фудбалери Црвене звезде на свом стадиону сутра играју против новосадског Пролетера утакмицу последњег кола Суперлиге, од 19.15 часова.
zvezda proleter1
Фото: Из прошлог дуела Звезде и Пролетера, фото: ФК Црвена звезда

Пошто овај дуел нема резултатски значај, у центру пажње биће прослава треће узастопне титуле, укупно 31. у историји клуба.

Као и претходне две сезоне, Звезда је до ње дошла прилично убедљиво. Већ на зимску паузу тим је отишао са 11 бодова предности у односу на другопласирани Партизан, а та разлика и даље је актуелна. Сенку на славље је ипак бацио пораз од вечитог ривала у полуфиналу Купа (0:1) и неубедљива игра у Сенти, али тренер Дејан Станковић верује да то неће бити разлог да трибине Маракане не буду добро попуњене.

- Момци су заслужено су освојили титулу и надам се да ће велики број навијача доћи да је прославимо. Не могу да кажем да ће бити ревијална утакмица, али биће спектал у који и ми треба да се уклопимо - рекао је Звездин тренер и додао:

- Ово је титула клуба, играча и навијача, а ја је као навијач и тренер Звезде осећам својом, наравно, уз  захвалност свима који су допринели да буде освојена.

Иако предстојећи сусрет нема такмичарски значај, Станковић од својих играча тражи да буду на високом нивоу.

- Радимо анализу ривала, али не знамо да ли ће и колико Пролетер мењати тим. Ко год да изађе за нас мораће да га испоштује да не бисмо кварили дан, али не можеш да тражиш од играча да не знам како уђу у утакмицу, јер ће бити фешта.


Станковић нахвалио Катаија и Кангу

Протеклих дана много имена доведено је у везу са доласком у Црвену звезду, а међу њима и син тренера Дејана Станковића - 23-годишњи Филип. О томе, као и потенцијалним повратцима Александра Катаија и Гелора Канге Станковић је рекао:

- Не знам да ли ме питате о Филипу као голману Интера или сину? Ако ме питаш о голману, он је млад и добар голман и видим да је потписао за Интер, да му је добро тамо. Ја имам голмана и капитена Борјана, вратиће се Васиљевић са позајмице, а имамо и малог Катића који треба да стане међу стативе што пре. Тако да је са голманима све познато. Канга и Катаи су феноменални играчи, који су добро запамћени од стране Звездиних навијача, али за сада не знам ништа о томе. Сваки дан сам у контакту са Мркелом и Терзићем, радимо, али о именима не могу директно да причам јер још није почео прелазни рок. Звезда има тим који је освојио првенство и играо Лигу шампиона. Сваки тим на свету може да се надограти, па и Црвена звезда - истакао је Станковић.


У Звезди су одлучили да улаз буде бесплатан, а међу гостима клуба биће ветерани 63. падобранске бригате Војске Србије.

“Наш клуб овим гестом жели још једном да се на спечифицан начин захвали онима који су много учинили за нашу земљу”, истичу црвено-бели у саопштењу.

После вишемесечне паузе због повреде Секу Саного ће коначно дебитовати за црвено-беле и уписати своје прве минуте од јануарског доласка у клуб.

- Саного ће играти, доста је радио, ту сам и ја узео одговорност да га сачувам. Можда је и могао пре, можда није, али то је већ прошло. У сваком случају сада ће мати минутажу - најавио је Станковић.

Без обзира на пораст заражених корона вирусом протеклих дана, међу којима су и бивши капитен црвено-белих Вујадин Савић, као и кошаркаш Партизана Никола Јанковић - који су били на недавном вечитом дербију - у Црвеној звезди кажу да нису забринути и да неће бити превентивног тестирања.

- Клуб ће предузети све потребне кораке, за сада оче­кујемо нормално одигравање утакмице. Превентивног тестирања неће бити, осим уколико неко осети симптоме - изјавио је портпарол клуба Миљан Мило­шевић.

И. Л.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести