Пролетер гостује на Маракани: Изазов за младе играче

Фудбалерима Пролетера на растанку од успешне суперлигашке сезоне предстоји најтежи али и веома леп испит, гостују на Маракани (19.15) новом - старом шампиону.
zvezda proleter
Фото: Са прошлог дуела Звезде и Пролетера, фото: ФК Црвена звезда

Биће ово за већину младих играча клуба са Слане баре лепо искуство с обзиром да се очекује да ће велики број гледалаца доћи да прослави Звездину нову звездицу. У припремама за гостовање шампиону Сланобарци су одиграли утакмицу са трећелигашем Бродарцем и очекивано победили, а троструки стрелац је био Петар Караклајић.

- Идемо на мегдан шампиону са намером да се покажемо у што лепшем светлу и да у очекивано лепом амбијенту промовишемо младе играче, за које влада интересовање домаћих и страних клубова – каже стратег Пролетера Бранко Жигић. 

Пролетер је у последњој првенственој утакмици ремизирао са Јавором, док су иза Звезде два неуспеха, порази од Партизана у купу и од ТСЦ-а у првенству.

- Претходна два издања нису мерило вредности Црвене звезде, с тим што је евидентно да су у кризи. Међутим, нема никакве дилеме да ће у последњој овосезнонској утакмици пред својим навијачима силно желети да покажу зашто су шампиони. Не можемо да утичемо на то да се промени власник титуле, али свакако можемо да утичемо на коначан резултат. Даћемо све од себе да покушамо да начинимо евентуално изненађење и оставимо што лепши утисак. Играћемо отворено и хрбаро – најавио је Жигић.

Утакмицу ће због повреде (сломио прст) пропустити искусног чувара мреже Петрић, па се очекује овај састав Сланобараца: Перић, Танасин, Јоковић, Андрејевић, Митровић, Јовановић, Пејић, Караклајић, Бабић, Шћепановић, Миросављев.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести