Звезда оверила прво место пред плеј-оф

БЕОГРАД: Звезда је била убедљива на Бањици против Рада 0:4, а након новог тријумфа је и званично оверила позицију број један коло пред старт плеј-офа. “Грађевинари” су имали снаге, мотива и знања да се фаворизованом шампиону супроставе само у првих 45 минута, а потом су истакли белу заставу.
Fudbaleri Crvene zvezde
Фото: Tanjug/M.Jelesijević

На крилима расположеног двоструког стрелца Срђана Плавшића црвено-бели су можда и лакше него што су очекивали обезбедили вредне бодове.

Почетак сусрета био је изузетно занимљив, а обележили су га силни промашаји на обе стране. Могла је Звезда већ у 3. минуту до вођства, али Боаћи није реализовао стопостотну прилику, са неколико метара удаљености од гола ривала шутирао је непрецизно. Узвратили су домаћини, у 11. минуту покушао је искоса волеј ударцем Родић али је Манојловић био на правом месту. Већ у следећем минуту, после соло акције Канге, није успео Ле Талек да умири лопту и пошаље је у мрежу.

Ређале су се прилике као на филмској траци. Веселиновић је у 13. минуту са ивице казненог простора лоше циљао, а већ у следећем минуту још једном се истакао голман Манојловић када је зауставио шут Денића. Очигледно стрелци нису били расположени, јер и у 16. минуту Боаћиев ударац главом зауставио је Мирковић. Потом је пао ритам меча, мада је Звезда и даље била агилнија и агресивнија и то јој се исплатило. У 34. минуту неуморни Срђан Плавшић дуго је вукао лопту и са 20 метара прецизним ударцем најзад матирао голмана домаћина.

Рад - Црвена звезда 0:4 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион “Краљ Петар Први” на Бањици, гледалаца 2.000, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Плавшић у 34. и 70. Ристић у 65. и Петковић у 73. минуту. Жути картони: Пајовић, Вицо и Ћулум (Рад), Фримпонг (Црвена звезда).

РАД: Мирковић 6, Вицо 6, Мараш 6, Пајовић 6, Радивојевић 6, Ћулум 6 (Баиновић), Денић 6 (Љубинковић), Родић 7, Веселиновић 6 (Петковић), Младеновић 6, Милошев 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић 7, Петковић 7, Фримпонг 7 (Полетановић), Луковић 7, Ристић 7, Ле Талек 7, Доналд 7 (Милијаш), Милић 6 (Милошевић 7), Канга 7, Плавшић 8, Боаћи 6.

После садржајног првог дела, у другом полувремену на терену постојао је само један тим - Црвена звезда. Чини се да је 47. минут био кључни када су домаћи фудбалери потпуно пали. Погрешио је голман Манојловић а Милошева је у изгледној позицији срушио Луковић. За судију Николића то није био пенал, а домаћи су бурно протестовали сматрајући да су оштећени.

Резултатске дилеме су решене у 65. минуту. Ристић, који је у наставку добио офанзивнију улогу, јер је Милић остао у свлачионици, сјајно је искористио соло акцију и прецизним ударцем погодио циљ. Још једном је мрежу затресао неухватљиви Плавшић у 70. минуту, а коначних 0:4 поставио је Петковић главом, после центаршута Канге.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести