ШАМПИОН С ТРИ ГОЛА ДО ПОЛУФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ Храбри Вршчани више нису могли

Црвена звезда наставља пут ка одбрани трофеја у Купу Србије, пошто је, без већих проблема, у четвртфиналу била боља од ОФК Вршца.
1
Фото: Старспорт - Александар Катаи у дуелу са Диуфом и Миливојевићем

Иако тренер Београђана Владан Милојевић није на терен извео најбољи састав, актуелни првак и лидер суперлигашког такмичења ипак, много квалитетнији тим од прволигаша из Баната. Стартери су били „бонуси“ Мимовић, Радојевић, Шљивић, Сремчевић и Стаменић, што се у игри првака није посебно примећивало. Много већи посед лопте био је на његовој страни, а прволигаш из Вршца, осим на самом почетку утакмице, доста добро и организовано, успевао је да чува своју мрежу.

Да су апсолутни фаворити за пролазак у полуфинале овогодишњег такмичења за Куп Србије, домаћи играчи показали су већ у 6. минуту, када је Александар Катаи, прецизним и одмереним ударцем по земљи, савладао голмана Филипа Новића и довео црвено-беле у вођство. Вршчани су играли храбро и у неколико наврата покушавали да нападну вишеструког првака наше земље, доказујући на делу тврдњу да у Београду желе да се представе у лепом светлу и надигравају с лидером.

И у наставку је Звезда била тим који је константно нападао, а Катаи је био константна опасност по одбрану гостујуће екипе. Како се, ипак, резултат није мењао, у игру су ушли Букари и Ендиај. Управо њих двојица одлично су комбиновали у 65. минуту, и, поготком Шерифа Ендиајеа, Београђани су повећали вођство на 2:0. У 82. минуту, након асистенције Милуновића, Букари је постигао и трећи гол за црвено-беле, чиме се потписао под очекивану победу свог тима.

Црвена звезда – ОФК Вршац 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 3.500, судија: Стефан Јекнић (Суботица). Стрелци: Катаи у 6. и Ендиај у 65. и Букари у 82. минуту. Жути картони: Лаиновић, Стојковић (ОФК Вршац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 7, Мимовић 7 (од 46. Канга 7), Драговић 7, Милуновић 7, Радојевић 7, Мијаиловић 7 (од 84. Милосављевић -), Стаменић 7, Шљивић 7 (од 75. Максимовић -), Красо 7 (од 59. Букари 8), Катаи 7,5, Сремчевић 7 (од 59. Ендиај 7,5).

ОФК ВРШАЦ: Новић 6,5 (од 79. Стевановић -), Лаиновић 6, Жунић 6,5, Стојковић 6 (од 79. Пајовић -), Лазевски 6, Диуф 6, Терзић 6,5 (од 84. Главинић -), Чејић 6 (од 75. Ивић 6), Миливојевић 6, Тодоровић 6, Рикелме 6 (од 84. Куми -).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести