Шампионска фешта у Хумској, Партизан слави титулу

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана спремили су шампионски шампањац уочи последњег кола Суперлиге против лучанске Младости на свом терену јер им је за 27. титулу у клупској историји потребан само бод.
Radnički-Partizan   Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen
На стадиону у Хумској за сутра је заказана фешта после одлуке да се Партизану ублажи казна и дозволи играње пред навијачима како би прославили звање најбољег у држави против тима који је већ изборио пласман у Европу и долази растерећено.
 
Тренер црно-белих Марко Николић позвао је на опрез уочи дуела са Младости, али чињеница да је Партизан велики фаворит и да гости у Београду против истог тима имају последњих девет пораза указује да би само великим чудом било упропашћемо славље у Хумској.
 
Таквом епилогу нада се Црвена звезда која у истом термину од 18.30 игра против нишког Радничког на стадиону Рајко Митић.
 
Црвено-бели истичу да се не предају све док постоји теорија да се врате на прво место, на којем су били скоро целе сезоне, али пали са њега поразима у плеј-офу у вечитом дербију и од Вождовца.
 
Без такмичарског значаја у горњем дому састају се трећепласирана Војводина и Јавор, као и Напредак - Вождовац.
 
Преостало је да се сазна други путник у нижи ранг, а после испадања Новог Пазара најближи да му се придружи је Металац.
 
Тиму из Горњег Милановца потребно је да победи баш Пазарце, а да Борац изгуби у Сурдулици од Радника како би сачувао суперлигашки статус.
 
Остали мечеви плеј-аута немају посебан набој, у београдском дуелу Чукарички чека Рад, а у војвођанском Спартак екипу Бачке.
 
Парови последњег кола Суперлиге:
 
Утакмице плеј-офа почињу сутра од 18.30: Црвена звезда - Раднички Ниш, Партизан - Младост, Војводина - Јавор, Напредак - Вождовац.
 
Табела: Партизан 55 бодова, Црвена звезда 52, Војводина 40, Младост 36, Раднички 32, Напредак 29, Вождовац 26, Јавор 22.
 
Од 16 сати у плеј-ауту се састају: Чукарички - Рад, Металац - Нови Пазар, Радник - Борац, Спартак - Бачка.
 
Табела: Чукарички 32, Спартак 29, Радник 24, Бачка 23, Рад 22, Борац 21, Металац 18, Нови Пазар 17.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести