Саша Дракулић, спортски директор ФК Војводина: Радимо на довођењу новајлија

Ангажовањем Илије Столице на место шефа стручног штаба у Војводини су урадили велики посао.
Ilija Stolica i Sasa Drakulic
Фото: Илија Столица и Саша Дракулић, фото: С. Шушњевић

На чело тима дошао је млад и амбициозан стручњак о чијем знању најбоље сведоче резултати које је имао водећи тим Вождовца. Како су јесенас црвено-бели освојили тек осмо место на табели, што никако није у сразмери с оним што им је циљ, јасно је да је управа клуба одрадила само први део посла. Да би се стигло до жељене европске визе, нема ту посебне филозофије, једнако је битно да се освежи и играчки кадар. Најодговорнији човек за разговоре, а онда и евентуално довођење потенцијалних новајлија је спортски директор Саша Дракулић, који се ових дана налази у великом послу.

„Прелазни рок почиње 15. јануара, наша намера је да пре тога завршимо договоре с играчима који су нам занимљиви, а да с почетком трансфер периода само потписима верификујемо до тада, надам се, постигнуте споразуме“, рекао је Дракулић.

„Тренер Столица и ја смо већ сагледали постојећи кадар фудбалера који носе дрес нашег клуба и видели на којим то позицијама морамо да потражимо нова решења. Занимљивих играча има на тржишту, радимо пуном паром, али су разговори с њима комплексни, јер већина има уговоре с клубовима за које тренутно наступају. Верујем да ће, ипак, успети да реализујемо већину од задатака које смо пред себе поставили и да ће се на почетку припрема 9. јануара појавити и нека нова лица.“

Капитену Душану Јованчићу истиче уговор, а, судећи по вестима из медија, за њега су заинтересовани поједини клубови из Србије и иностранства.

„Разговарали смо с Јованчићем о продужењу сарадње и он нас је замолио да му оставимо простора до Нове године, како би нам саопштио своју одлуку. У току наредна два-три дана очекујем да ћемо и по овом питању моћи јавности да презентујемо новости“, додао је Дракулић.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести