Илија Столица: Војводина почиње битку за повратак у врх

Нови шеф стручног штаба фудбалера Војводине Илија Столица (39) свечано је данас представљен у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику.
Ilija Stolica zvanično na čelu FK Vojvodina Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Домаћини промоције били су председник Управног одбора Душан Влаовић, потпредседници Љубомир Апро и Ненад Рончевић, као и спортски директор Саша Дракулић. Пошто је већи број представника медија укратко упознат с досадашњом каријером младог стручњака, реч је узео председник клуба Душан Влаовић.

„Велико нам је задовољство што смо у прилици да представимо новог шефа струке. Овим смо начинили један од кључних корака у стабилизацији клуба, јер смо и приликом ступања на дужност обећали да ћемо упоредо радити на финансијској и спортској консолидацији. Због богате и велике традиције које стоје иза ФК Војводина, нико од нас нема право да одустаје од увек високих спортских амбиција, а већ за који дан очекујемо да ће клупски рачун после годину дана бити деблокиран.

Фото: Саша Дракулић, Душан Влаовић, Илија Столица и Љубомир Апро Фото:Дневник.рс/ С. Шушњевић

Ангажовањем Илије Столице пронашли смо најбоље решење за упражњено место тренера, па сада можемо, у договору с њим, да се посветимо раду на квалитетном прелазном року. Нови шеф струке биће потпуно самосталан у раду, без икаквог мешања са стране, а идеја нам је да  на припреме у Турску путује тим који ће и играти у пролећном делу првенства. Резултате садашњег рада видећемо на пролеће, а Илији Столици желим добродошлицу у наш клуб и пуно среће“, рекао је Влаовић.

Нови стручни штаб 

Наглашавајући да је у модерном фудбалу пракса да, када долази нови шеф стручног штаба, са собом доводи и свој тим људи, Столица је саопштио  и имена сарадника који ће му помагати у раду.„То су помоћници Горан Сретеновић и Александар Линта, тренер голмана Миљан Весић и кондициони тренер Душко Кораћ. То, наравно, не значи да је стручни штаб затворен круг, јер сам свестан да у Војводини ради велики број изузетно квалитетних стручњака и биће ми задовољство да с њима убудуће сарађујем.“

Успешан рад новом тренеру пожелели су и потпредседник УО Љубомир Апро и спортски директор Саша Дракулић.

„Велика ми је част, истовремено и задовољство, што ћу у наредном периоду предводити екипу Војводине“, рекао је Илија Столица, стручњак који је до недавно био тренер Вождовца.“ Био сам свестан свих претходних дешавања у новосадском клубу, при чему мислим на честе промене тренера и одласке играча. Ипак, на одлуку да прихватим позив из Новог Сада, највише је утицала моја породица,као  и разговори које сам имао са Сашом Дракулићем и Дарком Јевтићем, после којих сам увидео њихову и озбиљност клуба, односно решеност да се он врати у сам врх српског фудбала. Поставио сам неколико приоритета: потпуна аутономија у раду, гаранција да ће се клуб финансијски стабилизовати, синергија свих структура у борби с аномалијама у српском фудбалу из које нећу да се повлачим, као и високе амбиције Војводине.“

Фото: Илија Стoлица стиже у ФЦ “Вујадин Бошков” на промоцију Фото:Дневник.рс/ С. Шушњевић

 Илија Столица је посебно подвукао:

„Знам да клуб има велики потенцијал у играчком кадру, као и у омладинској школи. Тренутно смо на осмом месту на табели, што Војводина ни по чему не заслужује и добио сам чврсте гаранције да ћемо у наредној години ући у отворену битку с Црвеном звездом и Партизаном за титулу шампиона. Циљ нам је да припремимо тим за такве домете и будућност која долази, јер имамо сјајну инфраструктуру коју нема нико у нашој земљу, као и навијаче који су ми, на свој начин, такође пожелели добродошлицу. Уз то, Нови Сад је познат као средина која уме да препозна добар фудбал. Велики изазови су пред нама и верујем да је ово почетак повратка Војводине у врх српског фудбала.“

За лепе и смеле планове биће неопходно и да се појача играчки кадар, односно да се у зимском прелазном року ангажују фудбалери који ће екипи донети нови квалитет.

„Исправићемо неке ствари, а одређени квалитет већ имамо. На појединим позицијама потребна су нам појачања и већ смо почели да радимо на томе спортски директор и ја. Очекујем да ћемо у наредним данима моћи да јавност упознамо с неким од новајлија које желимо да доведемо.“

На крају, Столица се осврнуо на период који је провео у Вождовцу и разлогу због којег је одлучио да прихвати понуду црвено-белих.

„Уживао сам у том клубу годину дана и, по одласку, био сам спреман да више не радим у српском фудбалу због проблема с којима сам се сусретао. Међутим, препознао сам величину клуба који ме је позвао. Војводина мора да стане иза својих амбиција и да заштити сопствене интересе и уверио сам се да ће заиста бити тако. Мени је место на терену и спреман сам да се ухватим укоштац с новим изазовом у каријери“, најавио је Столица.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести