Саша Илић најближи клупи Партизана

Фудбалери Партизана поражени су у финалу Купа од Црвене звезде (1:2) и трећу сезону узастопно остали без трофеја.
с
Фото: Youtube Printscreen

Био је то повод да се тренер Александар Станојевић већ у свлачионици опрости са играчима, а потом и челницима клуба, пошто је још раније најавио у случају неуспеха да одлази. Црно-бели су хитно реаговали и како сазнајемо приволели легенду „парног ваљка“ Сашу Илића да преузме место на клупи.

Све што се дешавало у пролећној полусезони могло је наговестити да Александар Станојевић по њеном окончању више неће бити тренер Партизана. Он је био разочаран одређеним дешавањима у српском фудбалу, а непосредно пред финале Купа челницима клуба саопштио је да ће се, уколико не освоји трофеј у том такмичењу, повући са места шефа стручног штаба. Што је и урадио.

Али, питање је да ли би и пехар нешто променио, јер је Станојевић, на конференцији за медије, после утакмице са Црвеном звездом, рекао да се „радо вратио у српски фудбал, али да га је он истрошио и да више не може да настави“. Није имао речи замерке за функционере Партизана, више пута је наглашавао да они одлично функционишу и да је по том питању све у реду. Али, да ли је заиста било тако?

У најави финала купа бивши тренер црно-белих се обрушио на челнике вечитог ривала, али им и исказао поштовање „што озбиљно раде свој посао, и ништа не препуштају случају“. Да ли је то била својеврсна критика руководства црно-белих, које, ако ћемо поштено, сем у виду саопштења и повремених појединачних изјава није чинило ама баш ништа да заштити Партизан ако су већ били убеђени да се „констатно ради против њиховог клуба и да им је нечасним радњама одузета титула, коју су по свему заслужили“.

Некада је Партизана имао велики утицај у Заједници суперлигаша и ФСС-у, сада су само део декора, без икакве инцијативе и примедби. Ниједном се нису побунили, затражили бољи третман свог клуба, запретили неким конкретним потезима уколико до тога не дође. Једноставно, стиче се утисак да је ова управа црно-белих довољна самој себи и да не жели пуно да се деранжира ни по једном питању. А, тако не може са великим клубом какав је Партизан.

У сваком случају, успели су да потроше једног од најбољих тренера, како је спортски директор Ивица Илиев сам рекао „који је у последњих тридесет година радио у клубу“. Сада су принуђени да пронађу ново решење, а како сазнајемо, избор је пао на легенду „парног ваљка“ Сашу Илића.

После споразумног раскида сарадње са Чукаричким млади стручњак је без ангажмана и врло вероватно ће сести на клупу свог вољеног клуба. Уколико се то не деси, нови тренер би могао да буде Младен Крстајић, који је недавно раскинуо сарадњу са Макабијем из Тел Авива.   

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести