Савковић у финишу за победу Спартака над Мачвом

КУЛА: Фудбалери суботичког Спартака победили су Мачву 1:0 (0:0) у последњој утакмици 1. кола Суперлиге Србије.
Mile-Savkovic
Фото: Миле Савковић, фото: Ј. Грлић

Фудбалери суботичког Спартака су после успешног старта на европској сцени славили и у првој утакмици домаћег шампионата. На стадиону у Кули, где су угостили Шапчане пошто се њихов стадион реновира, одиграли су сасвим солидну партију и заслужено саваладали чврсту и борбену екипу мачве. На самом почетку утакмице, у трећем минуту,  Немања Стошић је морао због повреде да напусти терен, заменио га је Јефтић који је у 15. минуту имао идеалну прилику за гол, на центаршут Гемовића одлично је реаговао и лопту пребацио преко пречке. Нешто касније и домаћин је имао добру прилику, Чечарић је добро шутирао а  голман Вулетић избацио лопту у корнер. На истеку првог полувремена Спартак је имао одличну прилику, Миле Савковић је прошао по средини терена, ушао у шеснастерац, сјајно шутирао и погодио стативу, лопта се одбила до Шимуре који је био у офсајду.

У другом полувремену ривали су кренули отворено настојећи да постигну гол. Спартак је имао више шанси, а Огњен Ђуричин је био најближи томе да Спартак доведе у вођство. У 60. минуту гости су били у  прилици за гол, Гаврића је  Керкеш фаулирао, Младен Лазаревић је извео слободан ударац а голман Спартака крајњим напором лопту избацио у корнер. Радост за домаћи тим стигла је у 88. минуту: Ђуричин је идеало додао до Чеачрића, који центрира до Милета Савковића а овај је из трка главом лопту послао у мрежу за 1:0.

Утакмица је била веома динамична и борбена и око три стотине гледалаца је видело лепу представу у којој је домаћи тим славио у самом финишу. Миле Савковић је донео Суботичанима прву првенствену радост.

С. Стојиљковић

Спартак ЖК - Мачва 1:0 (0:0)

КУЛА: Стадион "Милан Срдановић", гледалаца 300, судија: П. Пипер (Чачак), стрелац: Сваковић у 88. минуту. Жути картони: Текијашки, Керкез, Савковић (Спартак), Илић, Пејовић (Мачва).

СПАРТАК ЖК : Перић 7, Шимура 7, Јочић 7, Керкез 7, Текијашки 7, Ђенић 7 (Главчић 7), Милошевић 7 (Вукчевић), Савковић 8, Ђуричин 8, Чечарић 8 (Афу), Ћаласан 7.

МАЧВА: Вулетић 7, Пејовић 7, Стошић (Јефтић 7), Илић 7, Обровац 6, Гргић 7, Гаврић 6, Ристивојевић 7, Адамовић 6 (Јовановић), Гемовић 7, Лазаревић 7.

Резултати и стрелци 1. кола:

Чукарички - Земун 1:1 (Овусу 25 - Симић 61)

Напредак - Рад 1:0 (Вукановић пенал 7)

Вождовац - Бачка 1:0 (Јешић 4)

Црвена звезда - Динамо 3:0 (Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76)

Војводина - Младост 1:1 (Фофана 11 - Димић 29)

Радник - Партизан 1:0 (Златановић 51)

Раднички Ниш - Пролетер 3:1 (Мркић 11, Никодијевић 29, 77 - Крстевски 90)

Спартак - Мачва 1:0 (Савковић 88)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести