Селектор Тумбаковић задовољан одлуком УЕФА

Најважнију утакмицу године фудбалска репрезентација Србије играће против Норвешке 8. октобра.
lj
Фото: Youtube Printscreen

То је нови термин који је УЕФА одредила за полуфинале баража Лиге нација, у којем ће наш државни тим играти са Норвешком у Ослу. УЕФА је раније тражила од савеза да се изјасне који би им термини највише одговарали, а полуфинале у октобру и финале у новембру се делом уклапају у жеље ФСС.

Селектор „орлова“ Љубиша Тумбаковић задовољан је коначном одлуком европске куће фудбала, јавља портал Србија данас.

-Иако је наша жеља била да се обе утакмице играју у новембарском термину, ништа нам на плану припрема не ремети ова одлука УЕФА да се полуфинална утакмица против Норвешке игра 8. октобра. Пратећи све што се дешавало у последње време, очекивали смо да то буду октобар или новембар. Добро је у сваком случају што се не игра у септембру, јер играчи ипак морају да уђу у такмичарски ритам кроз наступе у својим клубовима и подигну форму на неки оптималан ниво после ове принудне паузе. Мислим да је ово сасвим коректан термин, пошто нас пре тога очекују и два искушења у Лиги нација. Таман да се стабилизује форма наших репрезентативаца и да изаберемо најбољу могућу поставу за меч године 8. октобра - каже селектор „орлова“ Тумбаковић.

Што се тиче тактичке припреме за дуел са Норвешком, ту је све одавно спремно, јер је утакмица првобитно требало да се игра у марту, али је корона пореметила све планове.

- Ми смо апсолутно били спремни и за мартовски термин, пошто смо све испланирали до најситнијих детаља. Била је идеја да Моца Вукотић и Зоран Филиповић путују у Глазгов, један да скаутира Шкотску, други Израел. Сада све то померамо за октобар, мада и без тога имамо гомилу информација о сваком играчу из све три репрезентације. Јасно је да смо фокусирани на Норвешку и податак да се финале игра 12. новембра оставља нам сасвим довољно времена да се у случају победе у Ослу још темељније припремимо за последњи корак ка Европском првенству.

Тумбаковић изузетно респектује Норвешку и њене младе играче Халанда, Серлота, Едегарда, о којима се доста прича ове сезоне у Европи.

- Не бих говорио о конкретним именима, али ми импонује тај тимски дух Норвешке који није красио ниједну њихову генерацију у претходних 20-30 година. Тачно је да имају фудбалере који својим индивидуалним квалитетом завређују посебну пажњу, али су још јачи као целина чије су основне одлике дициплина, борбеност и жеља да се дође до заједничког циља - истакао је Тумбаковић.

 

 

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести