Шеснаестина финала Купа Србије: Тополчани прошли даље после пенала у Крушевцу

Фудбалерима из Бачке Тополе очигледно прија под Багдалом. Пре неки дан су славили у првенственом окршају, а овога пута су били бољи и у Купу, после извођења једанастераца.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Оба тренера, Предраг Роган и Золтан Сабо, на терен су послали комбиноване саставе. У Напретковој стартној постави, у односу на суботњи мегдан, био је само Пајовић. И управо искусни дефанзивац умало да донесе предност домаћима у 14. минуту. Слободан ударац  извео је Вукадиновић, највиши у скоку био је Пајовић и уместо мреже погодио је пречку. Бачкотополчани су први пут запретили у 25. минуту када је шут Галића  заустваио Андријанић.Домаћин је након тога погодио стативу, да би у 33. минуту Тумбасевић распалио по лопти  и погодио стативу, одбила се она потом у наручје голману Андријанићу, а на интервенцију помоћног судије Павла Пипера, главни судија – брат му Петар показао је на центар. Протествовао је чувар Напреткове мреже и зарадио жути картон..

Покушавали су Напреткови фудбалери да стигну до изједначења, али како је време истицало увлачила се све већа нервоза у њихове редове. Имали су неколико прилика али је голман гостију Јоргић увек био на месту.

У 89. минуту Бранковић је у паду лопту закачио руком и судија је показао на пенал. Ивановић је био сигуран и изборио могућност пролаза у осмину финала после пенал серије, али даље су отишли гости.

С. Р.

НапредакТСЦ  3:4 (1:1, 0:1)

КРУШЕВАЦ:Градски стадион, гледалаца  1.000, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Ивановић (пенал) у 89. за Напредак, а Тумбасовић у 33. минуту за ТСЦ. Жути картони: Ожеговић, Андријанић, Обрадовић, Гаврић, Ескић (Напредак), Галић, Милићевић (ТСЦ).

НАПРЕДАК: Андријанић 7, Маркоски 7, Пајовић 7, Обрадовић  6, Ћуковић 5,5, Ожеговић 6,5, Ђорић 6 (Гаврић), Месаровић 5,5 (Ивановић 6,5), Десанчић 6,5 (Ескић 6,5), Вукадиновић 6, Илић 6. 

ТСЦ: Јоргић 7,5, Балаж 7, Бабић 6,5 (Скопљак), Бранковић 5,5, Поњевић 6, Тумбасевић 7, Грабеж 6, Ровчанин 7, Шинковић 6,5 (Силађи), Милићевић 6, Галић 6 (Лукић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести