Шевченко: Поштујемо Србију, бодови важнији од 5:0

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Украјине Андреј Шевченко изјавио је данас да веома поштује тим Србије и да се његова селекција максимално припрема за меч, упркос томе што је већ обезбедила пласман на ЕУРО 2020.
1
Фото: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Сви играчи су добро, спремамо се за меч максимално озбиљно, важно нам је да одиграмо добро јер и Србија жели победу", рекао је Шевченко на конференцијинза медије на стадиону Рајко Митић.

Некада сјајни нападач кијевског Динама, Милана и Челсија истакао је да се сутрашња утакмица игра за бодове и да нема потребе потенцирати тријумф Украјине у Лавову од 5:0.

"Свакако да је тај пораз додатна мотивација за Србију, али у квалификацијама су битни бодови. Лепо је кад се победи тако убедљиво, али три бода су важнија. Чека нас утакмица два равноправна тима, имамо своје мотиве, желимо бодове, баш као и Србија", истакао је Шевченко.

Он није хтео да потенцира чињеницу да је украјјнски Савез одлучио да не доводи навијаче.

"Тако је одлучено, ситуација око свега треба да се смири. Ми веома поштујемо Србију и припремамо се само за меч", поручио је Шевченко.

Искусни голман и капитен Украјинаца Андреј Пјатов истакао је да се нада како ће, баш као у Лавову, опет сачувати мрежу.

"Знамо да је овде сјајна атмосфера, да су навијачи ватрени, пружају јаку подршку свом тиму. Опет, ја знам шта је мој посао", рекао је Пјатов.

Утакмица између Србије и Украјине игра се сутра од 15 сати.

 

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести