Симић: Одлазак из Звезде грешка, али имам другу шансу

БЕОГРАД: Некада један од најталентованијих српских фудбалера Вељко Симић изјавио је да је рани одлазак из Црвене звезде био грешка, али да сада жели да искористи другу шансу да се докаже у најтрофејнијем српском клубу.
veljko simic, uefa
Фото: Veljko Simić, foto: UEFA

Симић је поникао у Звезди, потом је као тинејџер прешао у Базел, а онда играо у швајцарским нижелигашима, пре него што је после одличних игара у Земуну потписао четворогодишњи уговор са матичним клубом.

"Нисам сигуран да ли је бољи пут преко иностранства. Рани одлазак био је грешка, многи млади играчи из Звездине школе могу да науче из мог примера. Прерани одлазак у иностранство није добра опција, сада ми је драго што сам добио другу прилику у Звезди", рекао је Симић на представљању, пре него што је узео дрес са бројем 21.

Млади везни фудбалер истиче да се не плаши конкуренције и да ће урадити све да оправда очекивања.

"Не плашим се конкуренције, има доста утакмица, сигуран сам да ћемо играти на три фронта, као прошле сезоне. Биће довољно прилика за све играче".

Симић, пред дуел са Вождовцем у 3. колу Суперлиге, додаје да је добро тренирао, али да се не оптерећује да ли ће га тренер Владан Милојевић ставити у конкуренцију за меч.

Спортски директор Митар Мркела изразио је задовољство због повратка Симића и најавио скорашњи долазак нападача.

"Радимо на нападачу, нећемо по сваку цену да доведемо било кога. Морамо да донесемо праву одлуку, само играча који ће нам донети квалитет. Сигурно нећемо остати без нападача, имамо их у играчком кадру", закључио је Мркела.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести