Синиша Саничанин: Три победе донеле сигурност и самопоуздање

Дуго је штопер Војводине  Синиша Саничанин лутао и тражио место у црвено-белој екипи.
1
Фото: J. Grlić

Било је, од када је дошао из Лучана у Нови Сад, одличних издања овог момка рођеног у Приједору 1995. године, али било је и нешто слабијих партија које су га враћале на почетак. У сезони која је тек почела плавокоси централни бек, у пару с капитеном Ранком Веселиновићем, доказује да је израстао у један од стубова одбране и човека на којег тренер Ненад Лалатовић може потпуно да се ослони. И не само то, у дуелу са Радом Саничанин је асистирао стрелцу Бојану Матићу.

- Тако то само фудбал уме да намести - уз осмех је прокоментарисао Саничанин. - После корнера, лопта се одбила на леву страну, био сам тамо, уз то сам и левоног, па ми није било тешко да пронађем Матића. Генерално, после три везане победе самопоуздање нам се подигло и сада нам је много лакше да играмо, не страхујући од грешака.

Интересантно је то да је 80 одсто Вошине екипе играло и у прошлој сезони, али резултати ни приближно нису били на нивоу које екипа бележи овог лета.

- Јесте, већина од нас играла је и у прошлом првенству, али с много мање успеха. При томе, никако не треба сметнути с ума да су са нама сада Никола Дринчић, Петар Бојић и Марко Ђуришић, квалитетни и искусни фудбалери, који су нам донели оно што нам је недостајало. То максимално користимо и, ево, налазимо се на првом месту на табели. При томе, велики удео у ономе што остварујемо има и тренер Ненад Лалатовић, који нам је улио  самопоуздање и учинио да заиграмо знатно боље. Новосађанима следи гостовање у Сурдулици. Радник је по правилу неугодан ривал пред својим гледаоцима, што не плаши Саничанина.

- Три везане победе у прва три кола донеле су нам мир, увериле нас да поседујемо квалитет и обезбедиле чврсту веру у то да имамо потенцијал за постизање веома добрих резултата. Јесте Радник неугодан ривал када је домаћин, али у Сурдулицу идемо са жељом да наставимо у истом стилу у којем смо играли до сада. Војводина у сваку утакмицу улази са жељом да победи, биће тако и у недељу у Сурдулици, иако не бисмо били незадовољни ни у случају да изборимо бод, да се у Нови Сад вратимо непоражени. Наравно, уколико нам се буде указала прилика да освојимо читав плен, нећемо је пропустити. Имамо добру екипу, играмо све боље и верујемо у то да можемо да  изборимо излазак у Европу. Оптимиста сам, верујем да ћемо и у дуелу с Радником обрадовати навијаче - поручио је Синиша Саничанин.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести