Сити званично иступа из Суперлиге, Чеферин поздравио одлуку

МАНЧЕСТЕР: Енглески премијераш Манчестер Сити вечерас је званично саопштио да је донео одлуку о иступању из европске Суперилге.
lopta
Фото: pixabay.com

Како се наводи у саопштењу, клуб је званично покренуо процедуру повлачења из групе која ради на развоју и оснивању Суперлиге, чије је формирање иницирало 12 најбогатијих европских клубова.

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александар Чеферин поздравио је такву одлуку Ситија.

"Одушевљен сам што могу да пожелим повратак Ситију у европску фудбалску породицу. Показали су велику интелигенцију и да имају слуха за многе ствари, а пре свега за своје навијаче. Као што сам рекао, потребна је храброст да се призна грешка, али никада нисам сумњао да они имају способност и здрав разум да донесу такву одлуку", рекао је Чеферин, преноси Скај спортс.

Формирање Суперлиге иницирало је 12 најбогатијих клубова у Европи, међу којима су поред Челсија, Ситија, Арсенала, Барселоне и Атлетико Мадрида још Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Тотенхем, Милан, Интер, Јувентус и Реал Мадрид.

Они су договорили формирање нове европске Суперлиге, у којој би требало да учествује 20 екипа, а идеја је наишла на осуду фудбалског света.

Медији: Повлаче се Перез и Ањели?

МАДРИД, ТОРИНО: Председници Реал Мадрида Флорентино Перез и Јувентуса Андреа Ањели извесно ће поднети оставке након преокрета и извесног "распада" Суперлиге, тврде шпански и италијански медији.

За сада је само Манчестер Сити званично изашао, али питање тренутка је кад ће то урадити и Челси, Барселона, Атлетико, а вероватно и Реал и Јувентус, на радост навијача широм Старог континента, а посебно на задовољство челних људи УЕФА.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести