Слаб меч Пролетера и Радника на Карађорђу: Празне мреже и срца

НОВИ САД: Важност утакмице, као да је спутао фудбалере оба тима, па су одиграли изузетну слабу утакмицу на „Карађорђу“. Практично за 90 минута видели смо само једну праву прилику коју Калуђеровић није искористио.
p
Фото: j. Grlić

А није ни чудо јер су се састале две најнефикасније лиге у првенству. Све се сводило на дефанзиву. Бод Сурдуличанима значи пуно, а Сланобарцима ипак даје наду да ће у преосталих пет кола стићи до опстанка.

Изузетно опрезно ушли су  фудбалери и једног и другог тима у меч, па у првих петнаестак минута играло се углавном на средини терена. Сланоибарци су покушавали кратким пасовима да пробију одбрану Сурдуличана, али није им то успевала, с друге стране ни играчи Радника нису били превише амбициозни, претежно су оријентисали на одбрану свог гола.

Једину праву прилику у првом делу сусрета инмао је центарфор домаћих Андрија Калуђеровић, који је тукао искоса са десетак метара после лепог проигравања Којића, али је голман гостију Ранђеловић био на месту и ногом у стилу рукоменог голмана спречио опасност. Сурдуличани су у првих 45 минута упутили само један ударац ка Петрићу, али је зударац Дуроњића Петрић лако одбранио.   

 У другом делу играло се можда мало жустрије, али и даље веома опрезно, тако да све до финиша сусрета није било удараца  према голу. Тек у 84. минуту Пролетер је запретио .Нинковић је лепо преварио свог противника на левој страни и упутио употребљив центар шут.

На лопту је натрћао Бранислав Јовановић, али је тукао слабо изнад гола. Само који минут каснији искусни фудбалер Пролетера имао је још једну полушансу, али је слбо захватио лопту и Остојић који је заменио повређеног Ранђеловића лако заоставио.  

 Г. Ковач

Фото: j. Grlić

Пролетер – Радник 0:0

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 300, судија Острачанин (Краљево). Жути картони: Марјановић, Којић  (Пролетер). 

ПРОЛЕТЕР:  Петрић 6, Милошевић 6,5, Марјановић 6 (Андрејевић), М. Јовановић 6,5 (Скопљак), Митровић 6, Вукасовић 6,5 , Дунђерски 6 (Танасин 6), Ј. Илић 5,5 (Б. Јовановић 6), Којић 5,5, Нинковић 6, Калуђеровић 6 (Младеновић).

РАДНИК:  Рандјеловић 6,5 (Остојић), Хоџић 6, Јокић 6, Орешчанин 6,5, Стојановић 6, Спасић 6, Богдановски5,5 (Недељковић 5,5), Миловановић 6 (Лукић), Бабић 6 (Бједов), Дуроњић 5,5 (Јањић 5,5),  Медић 5,5.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести