Славко Бралић против Рада постигао првенац у дресу Војводине

Већ у 3. минуту у утакмици Војводина - Рад (4:1), гости су, боксерским речником казано, послали у нокдаун одбрану Новосађана.
Ф. Бакић/ Славко Бралић (29) постигао је први гол за Новосађане
Фото: Ф. Бакић/ Славко Бралић (29) постигао је први гол за Новосађане

Брзо вођство ривала, међутим, није пореметило договорени начин игре црвено-белих, кренули су силовито ка голу искусног Дамира Кахримана и у 11. минуту то им се исплатило. Из слободног ударца с десне стране, пред гол Београђана центрирао је капитен Никола Дринчић, а на правом месту био је штопер  Славко Бралић, поклонио се и главом послао лопту у мрежу. Првенац у црвено-белом дресу обрадовао је хрватског интернационалца, мада га је, како је сам признао, више охрабрило то што је Воша касније уписала убедљив тријумф и још чвршће се позиционирала при врху суперлигшке табеле.

- Наравно да сам срећан због првог постигнутог гола за Војводину и верујем да ће их у наставку првенства бити још - рекао је Бралић, који је био међу најистакнутијим играчима у сусрету с “грађевинарима”. - Не треба посебно да истичем да је Дринчић упутио одличан центаршут и да сам био на правом месту, у право време. Ипак, нисам задовољан тиме што смо лако, чак наивно, примили гол на почетку и то је нешто на чему треба додатно да радимо, посебно ми, из одбране.

Бралић је, због лакше повреде, пропустио сусрете у Инђији и Новом Пазару.

- Није ту била реч о некој тежој повреди, једноставно, моје тело је тражило да се мало одмори и осетио сам бол у препонама. То је остало иза мене, спреман сам за напоре и надам се да се то видело и у сусрету с Радом.

Да није било неочекиваних пораза у Ивањици и Новом Пазару, црвено-бели би данас били усамљени на другом месту и најближи пратилац лидеру Црвеној звезди.

- То ме, као и саиграче, још увек тишти, али нема повратка у прошлост. Сада морамо да размишљамо само о ономе што је испред нас, а то је утакмица Купа Србије у среду, када идемо у Руменку, где играмо утакмицу с Јединством. То су, из искуства знам, најтежи сусрети, јер смо апсолутни фаворити за победу, али игром то морамо и да докажемо. Домаћин нема шта да изгуби и мораћемо да пронађемо у себи велики мотив и испунимо очекивања, како наша, тако и наших навијача. Не сумњам да ће нас тренер Ненад Лалатовић мотивисати, јер реч је о човеку који то јако добро ради.

После тога следи првенствени дуел у Ужицу, где ће ривал новосадској екипи бити Златибор.

- И у тој утакмици бићемо фаворити, али и за њу важи исто што и за дуел с Јединством: само мотивисани, играјући пуном снагом, моћи ћемо да стигнемо до циља и освојимо сва три бода. Имамо одличан тим, предводи нас капитен Дринчић, човек који за собом има одличну каријеру и прави је лидер екипе на терену, а и сви остали момци желе свим срцем да остану у врху и докажу да наша жеља и снови о још бољим резултатима него у прошлој сезони, нису без основа - поручио је Славко Бралић.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести