Слобода из Нових Козараца други пут међу српсколигашима

Под будним оком шефа струке Радета Медића и његовог помоћника Милана Будисављевића већ две недеље припремају се фудбалери новог српсколигаша Слободе из Нових Козараца.
marko zivkov 11
Фото: Марко Живков, фото: Приватна архива

Слобода је  одиграла контролну утакмицу на свом терену против војвођанског лигаша Ченте (1:1), а у оквиру 2. кола Купа Подручне лиге Зрењанин савладала је са 1:0 Јединство из Новог Бечеја.

За сада редовно тренирају: Живков, Атлагић и Јовановић (голмани),  С. Ћулибрк, Цвијановић, М. Спахић, Рељић, Галић, Гавриловић, Ђ. Поповић, М. Зечевић, Богојевић, Ћосић, Шанта, Д. Марковић, Ђурђевић, Шћепановић, Савић, Ратко и новајлије Мисић (Козара), Врбачки (ЖАК) и Арађанин (Раднички, Зрењанин). Ослонац екипе је искусни голман Марко Живков, који је раније са успехом чувао гол Сенте и Бечеја, а каријеру почео у Кикинди.

- Ово ми је трећи наступ у Српској лиги - Војводине, јер сам пре тога више година стајао испред мреже Сенте, потом Бечеја са којим сам стекао и прволигашко искуство. Нисам погрешио што сам дошао у Слободу, у којој влада велика слога и другарство међу играчима, што је резултирало да изборимо по други пут чланство међу српсколигашима. Чак 20 екипа ће се у долазећој сезони борити за бодове, што значи да је неопходан велики број квалитетних играча. Са нестрпљењем очекујем старт првенства, предвиђам веома занимљиво и квалитетно такмичење. Посебно се радујем комшијском дербију са Козаром из Банатског Великог Села, јер су те утакмице традиционално занимљиве и гледане. Нас очекује још тежак меч у Купу против Будућности из Српске Црње, али верујем да ћемо, ако се одржи, изаћи као победници, што би био леп успех - каже искусни голман Марко Живков.

М. Секулић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести