Слога из Остојићева успешно организовала школу фудбала

Школу фудбала Пролеће 221 у Остојићеву организовао је ФК Слога из тог севернобанатског места, укључивши 122 деце узраста од шест до 14 година.
Ostojicevo
Фото: ФК Слога Остојићево

Рад је био подељен у више група,а међу дечацима нашле су се и 24 девојчице. Под надзором руководиоца школе Радислава Васина и тренера Филипа и Николе Савића, Стевана Мартиновића и Ласла Андрушка одрађена су 52 тренинга и одиграно осам утакмица на традиционалном турниру у Остојићеву. Приређено је и зајендичко дружење деце са тренерима, управом клуба, родитељима и представницима локалне самоуправе општине Чока, без чије подршке и разумевања, школа фудбала не би могла да се одржи.

У ФК Слога истичу да је превасходни циљ школе фудбала било дружење, стицање основних знања о фудбалу и прваилан развој деце. Сва деца пођеднако су прихваћена, без обзира на њиихове предиспозиције за бављење фудбалом. У раду са децом у ФК Слога, која се такмичи у Суботичкој подручној лиги, виде будућност фудбала у овој средини. Одабрано је око 50 талентоване деце која ће бити позвана  за наставак тренинга у јесењу школу фудбала, чији почетак рада је планиран крајем августа, па ће они најбољи представљати подмладак Слоге у лигашким такмичењима за свој узраст.

На завршетку школе свим учесницама припала је мајица клуба, а руководство Слоге нада се да ће успешно утицати на формирање спортског духа и другарства међу полазницима, те да ће из сопственог подмлатка изнедрити врсне спортисте.

Још једна акција је планирана пред крај овог месеца у сарадњи Слоге са локалном самоуправом Чоке и београдском Црвеном звездом. За 100 деце старости до 14 година обезбеђена су места на стадиону „Рајко Митић“ на утакмици Црвене звезде у другог кола квалификација за престижно европско надметање.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести