СП КИНА 2019 Чешка разбила Бразил, Аустралија сигурна

Изабраници Александра Петровића у ризику су да прерано заврше Светско првенство у кошарци након данашњег пораза од Чешке 93:71.
1
Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Наиме, чеси су од самог старта били бољи противник и током меча њихова предност је само расла, док Бразил није имао начина да их у томе спречи.

Чеси су се овом победом се изједначили са Бразилом и имају шансу да се у последњем колу против Грчке боре за место у четвртфиналу. Бразилце са друге стране чека дуел са Американцима, а доста ће зависити од данашњег исхода између САД-а и Грчке.

Тренутно је у најбољој позицији Чешка, која би у случају победе екипе Грега Поповића над “хеленима” могла и да изгуби од Грка са 20 разлике и прође у четвртфинале.

Најбољи стрелац је био Томаш Саторански са 20 поена, девет асистенција и седам скокоова. Балвин је додао 15, уз 11 скокова, 14 је убацио Ауда. Од Бразилаца бољи од осталих био је Бените са 12, Барбоса и Уертас са по 11 кошева.

Аустралија је забележила нову, четврту победу. Савладана је Доминиканска Република са 82:76. Аустралијанци су се дуго мучили у овом мечу, али су успели у финишу да преломе резултат. Уколико данас Французи савладају Литванију, Аустралија би обезбедила четвртфинале.

Пети Милс је убацио је 19, Крис Гоудлинг 15, а Џок Лендејл 13. Са друге стране, 16 поена Варгаса, 14 Лиза.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести