Спартак гостује у Нишу: Без беле заставице на Чаир

Фудбалери Спартак данас остују у Нишу екипи Раднички у оквиру 6. кола Линглонг Супер лиге.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Помоћник шефа стручног штаба Владимир Буач истиче да Суботичане очекује тешка утакмица. 

- Без обзира на добар старт Нишлије су промениле тренера, а разлог је што не играју нападачки фудбал. Самим тим дефинисали су своје циљеве у овој сезони где поново желе да буду у самом врху српског фудбала. Нови шеф је Милорад Косановић, признат стручњак у држави и иностранству који је пуно тога урадио за српски фудбал. Ми смо прошлог викенда показали да можемо да играмо против најбољих екипа, а Црвена звезда то свакако јесте. Без обзира што смо остали кратких рукава (2:3), одиграли смо једну фантастичну утакмицу. У Ниш не идемо да се бранимо већ уз помоћ наше нападачке игре да освојимо бодове.

Давид Дунђерски стрелац гола против Црвене звезде  очкује добру утакмицу свог тимна у Нишу. 

– Раднички из Ниша је искусна екипа са којом није лако играти. Ми смо показали да се о нама може причато да смо добра екипа и ако будемо послушали све савете нашег шефа и ако покажемо борбеност из прошлог меча да можемо да се вратимо са позитивним резултатом.

Спартак не може да рачуна на Срећковића, Обрадовића, Цуцина и Јовића који су повређени.    

С. Ст.

Португалац ново појачање 

Фудбалски клуб Спартак добио је велико појачање у виду довођења португалца Андре Филипе Леал Царнеиро Леала, момка рођеног 16.августа 1995 године. Филипе је играо за Ешторил и потписао је уговор до маја 2022 године.

Новог играча представио је Никола Симовић.

Фото: Андре Филипе Леал, фото: ФК Спартак

– Иако није било му плану довођење нових играча, створила се прилика да ангажујемо врхунског фудбалера који је одиграо 70 утакмица у Првој лиги Португала. Као члан Пакош Фереире у претпрошлој сезони постигао је шест голова и забележио 16  асистенција. Ради се о искусном играчу који је тренутно био без клуба и код нас долази као слободан играч. Нисмо хтели да пропустимо ову прилику, брзо смо се договорили и потписали уговор на три године. Његовим доласком екипа ће бити знатно јача, што нам је и основни циљ јер желимо да изборимо плеј оф.

Филипе ћа за Спартак Ждрепчеву крв имати право наступа већ данас у Нишу. Интересантзно да се у клуб вратио и млади седамнаестогодишњи Михајло Баић.

Омладинци потписали

Директор омладинске школе Ивица Францишковић представио је осам изузетно талентованих момака, са којима је Спартак потписао стипендијске уговоре.

- Није случајно што је оволики број из генерације 2003. пгодине потписала стипендијске уговоре. Уз Срђана Хрстића који је пре годину дана потписао имамо девет играча у овом годишту што нам говори да од ове генерације очекујемо много не само у резултатском смислу већ и у томе да ће ова генерација дати највећи број првотимаца. Ово је генерација од које планирамо да правимо темељ  екипе. Неки су момци стигли пре пар година неки ове, али направљен је одличан хомоген скуп који би требао да донесе четири до пет првотимаца. – истакао је Ивица Францишковић.

Стипендијске уговоре потписали су Саша Ђекић (штопер), Симо Врбљанац (штопер), Немања Андрић (офанзивни везни), Вељко Арсовић о (везни играч), Миле Ердељ (бочни нападач), Александар Рац (десни бек), Вељко Димковић (дефанзивни везни), Илија Миодраговић (леви бек).

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести