Спартак спреман за старт Првенства: Капитен остао, Николић још на чекању

У Фудбалском клубу Спартак полако приводе крају припреме за нову сезону која ће почети према раније донетом календару, 1. августа.
spartak
Фото: Стефан Милошевић, Немања Текијашки, Давид Дунђерски и Нобору Шимура у друштву председника Николе Симовића, фото: ФК Спартак

Суботичани изгледа спремно очекују старт, а у међувремену руководство клуба је продужио е сарадњу са четворицом стандардних првотимаца, са капитеном Стефаном Милошевићем, Немањом Текијашким, Давидом Дунђерским и Нобору Шимуром, а Огњен Мажић, Немања Бранковић и Украјинац Максим Андрушенко су потписали своје прве уговоре.

- До краја прелазног рока остало је још много времена, али се ближи почетак шампионата и сходно томе веома је важно да све буде јасно око играчког кадра и екипе за такмичење. Морамо имати јасну слику с којим играчким кадром располажемо и на кога ове сезоне рачунамо. Великих промена у екипи није било, а са играчима којима су уговори истицали, на обострано задовољство продужили смо сарадњу. Вратио се Миле Савковић, дошло је неколико нових, прикључени су играчи из омладинског погона и на тај начин је заокружена прича око формирања тима -  каже Никола Симовић, председник Спартака. -  Обзиром да ове сезоне прелазни рок траје дуже можда се деси да нас неко напусти, али ћемо ми у таквом моменту брзо одреговати уколико то буде потребно. Трудили смо се да на свакој позицији имамо по два квалитетна играча. Наши циљеви су јасни за нову сезону, да се нађемо у горњем делу међу првих шест екипа и верујемо да ће овај тим то успети остварити.

Причало се да ће Немања Текијашки напустити јато „голубова“. Стандардни штопер својим добрим играма скренуо је пажњу већих домаћих клубова, али и иностраних. Селили су га по медијима у Партизан, Војводину... Међутим, одлука је донета да се са њим сарадња продужи.

- Текијашки се доказао као важан играч за Спартак. Игром, односом према послу и клубу апсолутно је заслужио све похвале и драго ми је да смо се договорили око наставка сарадње која ће трајати по уговору до маја 2022. године. Уколико се деси да се постигне договор са неким од клубова који су заинтересовани за нашег штопера, а да одговара свим странама никаквих проблема неће бити да се трансфер оствари – јасан је први човек суботичког суперлигаша.

Сарадња са капитеном Милошевићем, Дунђерским и Шимуром продужена је такође до лета 2022. године.

- То су врло битни играчи за нас, играма, односом и понашањем заслужили су продужетак уговора. Ово је логичан след околности, ниједног тренутка није било проблема, са задовољством су прихватили да наставимо сарадњу. Они су пример осталим момцима, пре свега су добри људи, уз њих млађи играчи сазревају и оно што је најважније веома су битне карике у игри тима - истиче Симовић.

Немања Бранковић и Максим Андрушенко су два нова играча пристигла овог лета у тим на север Бачке. Бранковић је у Спартак стигао из Синђелића и обавезао се на сарадњу до лета 2023, док је Украјинац потписао до 2024. године.

- Бранковић игра на позицији централног бека. Прошао је школу ОФК Београда и играо за Синђелић. Упознати смо његовим потенцијалом, а радом и залагањем током припрема доказао је да заслужује да буде играч Спартака. Андрушенко, такође – каже Симовић.

Још није дефинисан статус Немање Николића. Он је од почетка припрема са Спартаком јер је тренер Партизана Сава Милошевић рекао да је најбоље да оде поново на позајмицу. У табору плаво – белих не скривају жељу да би волели да Николић остане у Суботици и својим играма допринесе екипи добрим резултатима у новој сезони.  

С. Ст.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести