СПАРТАКОВА ТРЕЋА ПОБЕДА, ВОЈВОДИНИН ТРЕЋИ ПОРАЗ У СЕЗОНИ: Гол кошта, Вошу више од других

Када би на фудбалским утакмицама постојао жири за оцену уметникчког утиска, тада би Војводина вероватно боље прошла у односу на тим Спартака у седмом суперлигашком колу. Готово сви статистички подаци били су на страни новосадског тима, сви осим најважнијег: Суботичани су материјализовали оба шута у оквир Царевићевог гола, док је колега му на Спартаковом голу Манојловић исти број покушаја гостију успео да амортизује.
1
Фото: Видаковић постиже водећи погодак за Спартак, фото: ФК Спартак ЖК

– Ово је једна од оних утакмица када на терену урадите све како треба, а резултат вас не испрати – коментар је шефа стручног штаба Војводине Ранка Поповића. – Ја у принципу немам много шта да замерим нашим играчима. Можда мало више концентрације у неким моментима игре, али у овом тренутку више од њих не могу да тражим. Знам да је то за Војводину мало што се резултата тиче, али радује ме начин на који смо играли и начин на који смо стварали шансе, како смо до њих долазили. И промашаји су били мање–више играчки, не могу да кажем... Можда је мало ружно што кажем тако, људи код нас нису навикли на то, али осим резултата, свим осталим сам задовољан у игри.

Резултатски неуспех у Суботици, први је пораз Војводине, са Поповићем на челу стручног штаба. Рачуница у првих седам кола, међутим, сведочи о поражавајућем односу датих и примљених голова: само су четири тима у Лиги постигли мање голова од Војводине, само један их је више од ње примио.   

– Гол кошта – сагласан је Поповић. – Нас у овом тренутку кошта мало више, али будемо ли наставили овако да играмо, да имамо овакав однос, не може ни свака утакмица да заврши овако. Спартаку честитке на паметној игри и на победи. За мој укус било је мало више задржавања и ваљања. То јесте ружно, али не са њихове стране, него је ружно зато што је дозвољено. Жао ми је што о тим стварима причам после пораза мога тима, јер у том случају коментар може да изгуби смисао, мада то нема везе са поразом. Не би смело да се дозвољава такав приступ, било је шест минута надокнаде времена, а малтене пола полувремена нисмо играли. Неко би требало да се замисли и да га буде срамота. Мене није срамота како су моји момци играли, нити ме је срамота начина на који смо изгубили утакмицу.

У осмом суперлигашком колу Војводина ће на Карађорђу да угости екипу Јавора, колектив из чијих је редова у састав Новосађана последњег дана прелазног рока преселио један од најбоиљих Иваничких играча Норман Кембел.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести