СПОРТСКИ ДИРЕКТОРИ ВОЈВОДИНЕ И КАБЕЛА ОБНОВИЛИ УГОВОР О САРАДЊИ КЛУБОВА Сачуван „проток“ младих играча

Након уговора о сарадњи Војводине и Младости ГАТ, који су потписима озваничили председници клубова Драгољуб Збиљић и Дејан Слијепчевић, из Војводине информација да је новим уговором продужена сарадња и са Кабелом, клубом у коме су у претходној сезони окосницу тима чинили играчи стасали у школи „Илија Пантелић“.
с
Фото: Дневник

Овога пута нови уговор потписали су спортски директори двају клубова Марко Јовановић и Милорад Грбић. Садржајем документа прецизирана је могућност да и нова генарација Војводининих јуноша, играјући у Кабелу, добију прилику за такмичарску надградњу свог фудбалског развоја у Српској лиги, трећем степену српске фудбалске хијерархије.

– Драго ми је што настављамо сарадњу са Кабелом – рекао је Марко Јовановић. – Нама у Војводини то много значи, пре свега за рад наше омладинске школе и за развој наших младих играча. Сарадњу смо започели пре годину дана и већ на крају прве сезоне показала се као веома успешна. Многи играчи добили су шансу и искористили је на прави начин. Издвојио бих голмана Торомана, који је сјајним партијама у Кабелу заслужио место у Војводини, уз Лазара Царевића. Сигурно ће добити извесну минутажу ове сезоне. Поред њега, играли су Кокановић, Дробњак, Поповић и многи други. Хвала Кабелу што нам помаже у развоју наших талената.

Многи од Војводининих играча, који су у минулој сезони играли у Кабелу, баш као и тренер Немања Кртолица, нову сезону започеће у дресу Младост ГАТ у прволигашком формату такмичења. Њихово место покрај Штранда заузеће нова генерација играча, стасалих на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику.

– Срећни смо што смо продужили уговор са клубом шампионске традиције, који је дао нашој репрезентацији плејаду врхунских играча и тренера, из чијих редова су данас и капитен репрезентације и његов заменик – цени Милорад Грбић. – Почаствовани смо и захвални што остајемо део Војводине. Даћемо све од себе да будемо што важнији шраф у машинерији овог клуба. Председник Војводине Драгољуб Збиљић показао је колико нам верује и на нама је да то сада поново оправдамо. Немојте да сумњате у нас, сигурни смо да смо на правом путу, а овај уговор поуздан је знак да је руководфство Војводине у нама видело сигурног пословног партнера.

Уочена и уговорима дефинисана проходност играча међу новосадским клубовима означена је као значајан искорак у реализацији деценијских намера фудбалских посленика, без обзира на степене такмичења у коме се потписници уговора такмиче.

Колико и клубови, велику корист имаће и млади играчи који су прошли Војводинину школу, а нису се нашли на списку стручног штаба сениорског састава.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести