Србија данас започиње руску причу против Костарике (14)

Фудбалска репрезентација данас у Самари игра свој први меч на Мундијалу у Русији против Костарике, екипе која је на минулом шампионату стигла до четвртинала.
s
Фото: EPA-EFE/WALLACE WOON

Ипак, “орлови”су благи фаворити, јер у својим редовима имају неколико вансеријских фудбалера, који играју у великим европским клубовима, док Костариканци осим Кејлора Наваса у свом тиму немају великих и звучних имена, можда су то једино Кристијан Гамбоа, који игра за Селтик и  Марио Урења нападач Лос Анђелеса. Дакле, ако је према прогнозама “ орлови” су у лаганој предности.

Младен Крстајић, селектор репрезентације Србије, тврди да нема ниједну дилему око тима и да већ неколико дана зна ко ће од првог минута на терен у мечу са Костариком, који се игра данас од 14 часова у Самари на „Космос арени“.

Ипак, Крстајић није желео да открије састав и то ће остати непознаница све до почетка утакмице.

Живковић поломио прст

Андрија Живковић, репрезентативац Србије, повредио је средњи прст леве руке на тренингу и под знаком је питања за меч са Костариком. Офанзивни везни фудбалер Србије повредио се у дуелу са Милошем Вељковићем.

Прст му је  бандажиран и према наводима из Русије, играч Бенфике биће спреман, само је питање да ли ће га Крстајић оводити у игру у другом полувремену.

Бане обара рекорд

Бранислав Ивановић данас против Костарике играће своју 104. утакмицу у дресу репрезентације. Тако ће постати рекордер по броју одиграних утакмица.

„Сувишно је говорити о њему. Желимо да победом и њему улепшамо дан“, рекао је селектор Младен Крстајић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести