Србијa игра са Доминиканском Републиком (22.00)

Фудбалска репрезентација  Србије, састављена од играча из домаћег шампионата (само  Ранко Веселиновић игра у Ванкуверу), данас игра утакмицу против селекције Доминиканске Републике, а за три дана снаге ће одмерити и са репрезентацијом Панаме.
ФСС/ Наши фудбалери су се за америчку турнеју припремали  у Старој Пазови
Фото: ФСС/ Наши фудбалери су се за америчку турнеју припремали  у Старој Пазови

Било је планирано да  одиграмо утакмицу са селекциоме САД, али је у међувремену дошло до промене, због немогућности добијања виза  меч у Орланду је отказан, али је  организатори турнеје успео да пронађе замену,  па ће наш тим  одиграти два утакмице и тако зарадити око 200. 000 евра.

После пређених нешто више од 6.000 километара, наши репрезентативци стигли су у Доминикану и одрадили два тренинга и по информацијама из нашег табора  у добром расположењу очекују вечерашњи сусрет на стадиону “Феликс Санчез”, у Санто Домингу.

- Спремни очекујемо вечерашњи дуел – каже селектор младе репрезентације Илија Столица, који на овој турнеји води „орлове“. - Одрадили смо неколико квалитетних тренинга у Старој Пазови, играчи су прихавтили све захтеве и њихов однос према раду био је на врхунском нивоу. Већина ових фудбалера је прошла млађе селекције и немајују никаквих пробелма да се уклопе и у ову. Сигуран сам да ћемо оправдати поверење, ипак су ово квалитетни фудбалери, без обзира што играју у нашој лиги. Имали смо довољно времена да анализирамо игру Доминиканске републике, ради се о технички добро обученим фудбалерима, али утисак је  да су тактички нешто слабији. Нажалост, нисмо дошли комплетни, поврдили су се   Филип Стевановић и Михајло Ивановић. Али,  имамо довољан фонд квалитетник играча и ндам се добрим играма и резултатима.  Сви играчи  жељно очекују да дебитују у дресу са националним грбом и да се добром партијама наметну и  будућем селектору националног тима.

-  Одрадили смо десетак тренинга и чини се  нашли заједнички језик – каже брзоноги фудбалер Чукаричког Вељко Бирманчевић. – Атмосфера је одлична, није било тешко  да се прилагодимо, јер је неколицина нас већ тренирала код Илије Столице. Уверен сам да ћемо одиграти два добра меча.

Међу репрезентативцима је и први стрелац минулог шампионата, центарфор ТСЦ –а Ненад Лукић.

- Ово ми је награде за голове у домаћем шампионату. Играти за репрезентацију је велика част, без обзира да ли је пријатељска или такмичарска утакмица. Уверен сам да нећемо разочарати – поручио је Лукић.

Утакмица између Доминиканске Републике и Србије почиње у  22 сата, а пренос је на РТС – у и Арени.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести