Србобранци преузели вођство на војвођанском фудбалском „Северу”

Србобранцима прија поглед на табелу Војвођанске фудбалске лиге-Север, јер су, после глатке победе у Српском Милетићу, преузели прво место.
Slavisa Tesanovic
Фото: Славиша Тешановић, фото: Дневник

Силно појачани тим, богатији за деветорицу новајлија, остварио је пун погодак у уводна два пролећна кола, па крупним корацима гази ка српсколигашком друштву. Председник Србобрана Славиша Тешановић задовољан је, како и не би био, после победа против комшија из Турије и Задругара и то без примљеног гола.

„Стартовали смо по плану, сходно високо пројектованом циљу“, рекао је Тешановић.

„Играчки кадар би без проблема могао да одговори и изазовима на српсколигашкој сцени, па уводне победе спадају у категорији очекиваних. Нема еуфорије, пролећна трка се тек захуктава, а свесни смо да ће против нас сви да играју мотивисано и пуним гасом.“

Без лакше повређеног капитена Николе Косовића, успешно је одрађено гостовање у Српском Милетићу, означено као једно од најтежих у наставку првенствене трке.


У уторак са Спартаком

У уторак ће Србобранци одиграти пријатељску утакмицу са Спартаком, а од временских услова зависи да ли ће бити домаћини на свом терену, или у оближњем Надаљу. Планирано је и потписивање Уговора о пословно-техничкој сарадњи са суботичким суперлигашем.


„Могли смо да славимо и убедљивије од 3:0, јер наш голман Кронић није ни имао посла. Уз то, Ђоровић је погодио пречку, Марјанов је два пута био очи у очи с пшротивничким чуваром мреже, а одличне шансе имали су Хађинац и Грабеж. Домаћини су нам рекли да им одавно није гостовала боља екипа и то је показатељ да идемо добрим путем. Без пораза смо на страни и намеравамо да тако остане до краја.“

Срђан Грабеж је у одличној форми, Александар Ћовин је оправдао епитет мајстора за пенале, постигавши већ два гола у дресу новог клуба, а огроман терет у везном реду носе Никола Вујичић и Марко Ђоровић.  „Директор Јовица Тешић је вукао праве потезе у прелазном року. Из ове перспективе, евидентно је да смо на правили пун погодак с појачањима. Задовољни смо радом тренера Ненада Церовића, који има сјајну комуникацију с играчима. Направљена је хомогена целина, свако ради свој део посла одговорно и без импровизација.“

Вожњу победничким колосеком, Србобранци желе да наставе против апатинске Младости, креатора великог изненађења на терену јесењег првака Младости из Бачког Петровца (3:0).

„Апатинци су добро стартовали, из два меча изашли су богатији за свих шест бодова. Немамо простора за калкулације, пут ка вишем рангу захтева од нас победе. Атмосфера је сјајна, момци се боре лавовски, приметна је њихова одлучност да се потпишу испод пласмана у виши ранг. Од наредне сезоне, навијачи ће коначно имати прилику да уживају у српсколигашким мечевима“, јасан је у прогнози био Славиша Тешановић, председник Србобранаца.

Текст и фото: М. Мн.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести