Србобранци стартовали с две победе, клуб на стабилним темељима

Испадање из вишег ранга неретко дестабилизује клуб, што није случај са Србобраном.
perendic i perunovic
Фото: Немања Перендић и Никола Перуничић, фото: М. Менићанин

После губитка статуса војвођанског лигаша, тим је освежен у свим линијама, а са подједнаком пажњом настављен је рад у омладинској школи, уз инфраструктурна улагања на стадиону.  Председник клуба Немања Перендић није трагично доживео повратак у Суботичку подручну лигу.

- Испало је шест клубова, били смо први испод црте. Лига је враћена на стари формат од 16 тимова, па је више екипа него уобичајено завршило у црвеној зони. Позитивна страна приче је чињеница да смо у стартној постави имали осморицу момака из Србобрана и у том правцу ћемо наставити и даље, јер смо вратили неколицину играча пониклих у клубу. Стабилни смо на свим нивоима, свако даје максимум у својој зони одговорности – каже Перендић.


Никола Перуничић: Све за пријатеља

Никола Перуничић иза себе има богато играчко искуство и у овом рангу такмичења прави разлику.

- Позив пријатеља се не одбија. Дуго познајем Немању, играли смо заједно, свидела ми се прича у Србобрану. Није далеко од родног Сивца, дошао сам да помогнем – казао је Перуничић.


Поверење да са клупе води екипу добио је Синиша Тодоровић из Бечеја, иза кога је седам година рада у Дунаву (Прахово). У прве две утакмице пали су  Сутјеска (3:2) и АФК (2:1).

-Нисмо оптерећивали играче императивом експресног повратка међу војвођанске лигаше. Ако се отвори пут ка вишем рангу, нећемо оклевати. Стартовали смо одлично, победе су могле да буду и убедљивије. Предстоји комшијски дерби у Врбасу, прошле сезоне смо војевали на северу и штета што два клуба богате традиције нису сачувала статус.

Из клуба су отишли Александар Марјанов (Младост, Турија), Игор Павићевић (Слога, Темерин), Давид Петровић (Војводина, Бачко Градиште), Ричард Рајчањи и Атила Кемењ (ОФК Младост АПА), а на списку није ни центарфор Радојица Јовановић. Појачања су голман Драган Ађански, Миладин Срданов и Немања Комленић (Младост, Турија), Бојан Мандић, Немања Ранкић и Ђорђе Голубски (Младост Радост), Станко Радосављевић и Александар Дугоњић (Рудар, Врдник). Пред почетак првенства, стигао је и искусни нападач Никола Перуничић (Слога, Чонопља).

-Недостајао нам је такав профил играча. Били смо некад саиграчи, позвао сам га да помогне, прихватио је и обе стране су на добитку. Минулог викенда је био централна фигура, асистирао је код оба гола. Имамо сјајну атмосферу, вуче напред и пуно очекујем ове сезоне. Ускоро би требало да буде потписан уговор о сарадњи са суперлигашем ТСЦ, што је још један позитиван сигнал.

-  Драго ми је да је суперлигаш препознао наш труд и ентузијазам у раду са млађим категоријама, којима знање и искуство преносе Борислав Станаћев, Зоран Мијић, Жарко Јоргић и Миладин Срданов. Планирамо реконструкцију трибина и постављање електронског семафора, чиме ће стадион у Шумици да засија пуним сјајем – истакао је Перендић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести