Србобранци стартовали с новим тренером Ненадом Церовићем

Фудбалери Србобрана су, под вођством новог тренера Ненада Церовића, почели да траже добитну комбинацију за пролећне изазове.
slavisa tesanovic predsednik srbobrana
Фото: Председник Клуба Славиша Тешановић, фото: Дневник

Другопласирани тим војвођанског севера жели пласман међу српсколигаше, па је руководство прионуло на посао, јер је за такав подухват неопходно освежити тим.

„Јесенас смо освојили 34 бода, водећа Младост из Бачког Петровца је корак испред, док трећепласираној Тиси бежимо два корака. Дуго смо били лидери, али смо у дербију одиграли испод могућности, па су нас Петровчани победили у Србобрану. Са стране смо донели највише бодова и једини смо без пораза у гостима. Имамо снажан ветар у једра од локалне самоуправе и не одустајемо од циља. Учинићемо све да од наредне сезоне навијачи уживају у српсколигашким мечевима“, најавио је председник клуба Славиша Тешановић.

На прозивци су била 24 играча, а представљене су и новајлије, Дејан Кронић, некадашњи чувар мреже кулског Хајдука, ТСЦ-а и ОФК Оyака, везиста Марко Ђоровић (ОФК Оyаци), са интернационалним искуством у Мађарској и Бугарској, и Александар Ћовин, бивши играч Братства 1946, Радничког из Сомбора, ТСЦ-а, Хајдука из Куле, Пролетера, Слободе из Ужица, Младости из Велике Обарске и белоруског премијерлигаша Славије Мозир.


Тешић: Бићемо прваци

Спортски директор Јовица Тешић најзаслужнији је што Србобранци могу да се похвале да су у своје јато довели тројицу сјајних играча. Најављује још пар звучних имена и јуриш ка вишем рангу.

„Интересује нас само прво место, а уверен сам да ћемо убрати ловорике. Србобран заслужује да буде на српсколигашкој мапи. У завршну фазу ушли су преговори са још четворицом играча прволигашког калибра“, нагласио је Тешић.


„Нисмо седели скрштених руку, свесни да конкуренти имају добре саставе. Највише заслуга за ангажовање Кронића, Ћовина и Ђоровића има спортски директор Јовица Тешић. Били су његов пик, водио је преговоре и био упоран до краја. Не треба трошити речи о квалитету новајлија, њихове успешне каријере су слика вредности. Очекујем да ће се брзо уклопити и допринети пролећним радостима. Близу смо договора са још четворицом играча, чиме бисмо ставили тачку на прелазни рок.“

Папире су узели Младен Апић, Лука Космајац и Урош Бојовић. Остали играчи из јесење трке изразили су жељу да остану и помогну у реализацији амбициозног плана.

„Имаћемо јачи тим него јесенас. Свесни смо да нас очекује доста искушења, зато смо заоштрили конкуренцију, док смо Ненада Церовића, доказаног и у прволигашким клубовима, именовали за тренера. Брзо смо смо се договорили, препознао је озбиљну причу  и засукао рукаве. Без обзира на чињеницу да дербије против Младости и Тисе играмо у гостима, верујем да можемо бити испред њих на крају трке“, оптимиста је Славиша Тешановић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести