СРПКИЊЕ ДОБИЛЕ ГРУПУ – компликоване квалификације за ЕУРО 2025.

Женска фудбалска репрезенција Србије играће у Групи Б2 квалификација за Европско првенство у Швајцарској 2025.
1
Фото: ФСС

Српкиње ће играти против селекција Шкотске, Словачке и Израела. Квалификације су на програму између априла и јула ове године.

На ЕУРО 2025. ће се домаћину Швајцарској директно прикључити по два најбоља тима из сваке од четири групе из Лиге А. Преосталих седам учесника Европског првенства ће бити одлучено кроз две рунде плеј-офа по елиминацијоном систему. У њему ће учествовати преостале екипе из Лиге А са по два најбоља тима и три најбоља трећепласирана из група Лиге Б, у којој је и Србија, те победницима група и три најбоља другопласирана тима Лиге Ц.

 

У првој рунди ће осам екипа из Лиге А бити носиоци и играће против пет победника група и три најбоља другопласирана тима Лиге Ц. Победници група, другопласирани и три најбоља трећепласирана тима из Лиге Б ће играти међусобно у првој рунди. Шест најбољ рангираних ће бити носиоци и играће против шест слабије рангираних екипа из Лиге Б.

Тако ће се у другу рунду плеј-офа пласирати осам победника дуела између тимова из Лиге А и Лиге Ц, те шест победника дуела између тимова из Лиге Б.

У другој рунди ће победници дуела у којима буде седам најбољерангираних тимова из Лиге А бити носиоци и играће против преосталих седам екипа које су прошле прву рунду.

Победници ових седам двомеча ће се пласирати на ЕУРО 2025. у Швајцарској. У обе рунде ће носиоци бити домаћини реванш утакмица.

Позиције по лигама су остварене на основу резултата у недавно завршеној Лиги нација где су наше фудбалерке за мало остале без пласмана у Лигу А.

Резултати у квалификацијама за ЕУРО 2025. ће дефинисати и изглед наредног издања Лиге нација. Победници група Лиге Б ће се пласирати у Лигу А. Победници група Лиге Ц ће се пласирати у Лигу Б. Четвртопласирани из Лиге А ће испасти у Лигу Б, а четвртопласиране екипе из Лиге Б и најслабији трећепласирани тим ће испасти у Лигу Ц.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести