Српска фудбалска лига, група Војводина

Хајдук - Стари град 5:0 (3:0)
fudbal
Фото: Tanjug (S. Radovanović ilustracija)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 300. Судија: Граховац ( Нови Сад). Стрелци: Влаисављевић у 1. и 9. минуту, Јанчић у 17, и Матијашевић у 47. и 90. минуту ( из пенала). Жути картони: Вујошевић ( Хајдук), а Баланго, Тасић, Срнка и Јевтић ( Стари град).

ХАЈДУК: Дринчић 7, Плавшић 7, Шакић 8, Јанчић 7, Поткозарац 8, Влаисављевић 8 ( од 71. Кочиш -), Радмановић 8 (од 80. Миловановић -), Ивановић 7 ( од 61. Божовић -), Матијашевић 8, Масалушић 8 ( од 71. Дамјановић) и Вујошевић 7 ( од 61. Тадић -).

СТАРИ ГРАД: Кнежевић 6, Миланов 5 ( од 41. Јевтић 6), Баланго 6, Родић 6, Тасић 6 ( од 71. Шкорић -), Костић 6, Седлар 5, Зиндовић 5, Вујић 6, Торбица 5 и Ракић 5 ( од 58. Срнка -).

Пуче „петарда“ крај кулског канала. Хајдук у свим сегментима игре бољи, надахнутији, и што је битно ефикасан, а цех је платила скромна екипа Старог града. Тек што је дат знак за почетак сусрета гости су изгубили лопту, Поткозарац је сјајним пасом упутио у празан простор, намеру је схватио Влаисављевић утрчао и након само 32 секунде ударцем у доњи десни угао довео Хајдук у вођство.

У деветом минуту пресликана акција, само сада је уместо Поткозарца асистент био Радмановић, а егзекутор, опет у доњи десни угао Влаисављевић. Први корнер домаћини су извели у 17. минуту и након центаршута Ивановића и гужве пред голом гостију штопер Хајдука Јанчић сместио је лопту у мрежу за 3:0, а тим резултатом се отишло и на одмор.

И само што је почело друго полувреме, у 47. минуту одлични Шакић је спојио са лоптом Матијашевића, а овај искоса са неких петнаестак метара  погодио даљи угао Кнежевића.

Задовољни убедљивим вођством фудбалери Хајдука потом рутински одрадили посао, а гости су били немоћни и тачка на сусрет стављена је у 90. минуту када је резервиста Тадић идеално упослио такође резервисту Кочиша, а овог у шеснаестерцу је рукама оборио Јевтић за пенал и жути картон. Сигуран са беле тачке био је Матијашевић за коначних 5:0 и коначно аплаузе са трибина стадиона у Кули.

Ђ. Бојанић

 

Омладинац-Динамо 1:1 (0:1)

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 250, судија Зорић (Клек).Стрелаци: Лежаић у 68. за Омладинац,аЈанковић у 45. минуту за Динамо. Жути картони: Лежаић (Омладинац), Милојевић, Јанковић (Динамо).Црвени картон: Милинковић (Динамо).

ОМЛАДИНАЦ: Гуџурић 7, Осман 7,5, Кукољ 7 (суботић 7), Радојчић 7, Мојсиловић 7 (Павловић), Мрђа 7 (Бајић 7), Савић 7, Гајић 7, Капур 7 (Голубовић), Мићић 7 (Милојевић), Лежаић 8.

ДИНАМО: Бељинац 7 (Анџић), Калацко 7 (Илић), Милинковић 6, Зуфић 6,5, Блажић 7 (Михајло Петровић 7), Павловић 6,5 (Јавор), Чучак  7 (Стојковски), Маркић 6,5, Јанковић 7,5, Милојевић 7, Марко Петровић 7.

У Новим Бановцима је одиграна добра утакмица. Гости су од првог минута играли на контре. И у финишу полувремена, из једне, тако добре и смишљене акције Јанковић је постигаопогодак.

У наставку друга песма.Домаћи играчи диктирају темпо, бољи су ривал. Поравњање резултата стигло је после скраћеног корнера. Мојсиловић је убацио високу лопту пред гол гостију, Лежаић је био највиши у букету играча и главом послао лопту у небрањени део мреже.

Играчи Омладинца су имали још неколико шанси, али брзоплети домаћи стрелци су те шансе упропастили.

И. Митровић - Б. Рокнић

 

Раднички (С) - Раднички (Зр) 2:1 (1:1)

СОМБОР:  Градски стадион, гледалаца 400, судија: Петровић (Сремска Митровица). Стрелци: Авдић у 8. (из пенала) и Антонић у 58. за Раднички, а Јанковић у 17. минуту за Раднички. Жути картон: Стевановић (Раднички, С). Црвени картон: Стевановић (Раднички, С).

РАДНИЧКИ (С): Тојзан 8, Стевановић 6,5, Швељо 8 (Дрвар), Јухик 7,5, Авдић 8, Мирков 7, Миловановић 7,5, Качаревић 6,5, Васиљевић 7, Карталија 7 (Матијевић 7), Антунић 8 (Ранчић).

РАДНИЧКИ (ЗР): Лекић 7, Руњевац 7, Јованов 7 (Малек 6,5), Павковић 7, Туркуљ 7, Чигаља 7 (Павлов), Гајиловић 7, Бачвански 7,5, Дучић 7,5, Јанковић 8, Красић 7.

Изабраници тренера Саше Стојадиновића настављају са добрим резултатима овога пута су славили су у мечу са Зрењанинцима.  Сомборци су дошли у вођство у 8. минуту из пенала, када је Игор Антунић био срушен у казненом простору од голмана Лекића, а судија показао на белу тачку. Реализатор најстроже казне био је Авдић. Гости су имали шансу у 14.минуту преко Красића али овога пута голман домаћина је био сигуран. Три минута касније гости су ипак изједначили. Јанковић је побега одбрани Сомбораца и пласирао лопту у мрежу.

Сомборци иако су у другом делу играли са играчем мање успели су да поведу. Швељо, ље упослио Игора Антунића који је пласирао лопту у мрежу.

С. Стојиљковић

 

Кикинда - Борац (Ш) 0:0

КИКИНДА: Градски стадион, гледалаца преко 300, судија: Чекићевић (Моровић). Жути картон: Молнар (Кикинда).

КИКИНДА: Савков, Степанчев 6,5, Терзин 6,5, Божић 6 (Молнар 5,5), Ивановић 6 (Николић 5,5), Стевановић 5,5, Мастило 6,5 (Зељковић 6), Ђукић 7, Рафаел 6, Радовановић 6, Милошевац 6 (Ћирић 6).

БОРАЦ: Петровић 7, Тривић 6,5, Мирковић 6, Топић 7, Ренић 6,5 (Гргић 6), Ђурић 6,5, Јованић 6 (Милановић 6), Смиљанић 6,5, Гојковић 6,5, Шево 6, Стојановић 6,5.

Празне пушке у Кикинди. Веровали или не гости из Шајкаша само су једном шутирали ка голу домаћина и то седам минута пред крај и то траљаво, тако да је лопта била лак плен незапосленог голмана домаћина Далибора Савкова.

Кикинђани после шест узастопних пораза коначно су освојили један бод, али би ће им врашки тешко да после свега освоје довољан број бодова и дођу до луке спаса. У овом мечу били су ближи тријумфу, јер је већ у 4. минуту Мастило добро шутирао, а голман гостију Драгослав Петровић одлично интервенисао. У 15. минуту забележили смо одличан слободњак бека Кикинађана Степанчева, али је голман Петровић избацио  лопту у корнер.

У 32. минуту у казненом простору гостију срушен је домаћи нападач Ивановић. Кикинђани су тражили најстрожу казну али судија Чекићевић се није огласио. 

У наставку меча само два детаља су вредна помена. У 49. минуту Мастило је упутио прави пројектил ка голу Борца и лопта одлази тик изнад пречке и још већ поменуту чињеницу да су гости само у 83. минуту покушали да угрозе гол домаћина.

П. Трнић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести