СРПСКА ЛИГА - ГРУПА ВОЈВОДИНА Бечејци спасавали бод

Фудбалери Бечеја су на свом терену одиграли нерешено против Војводине 2:2 (1:0).
д
Фото: Dnevnik.rs

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 250. Судија: Бечановић (Сомбор). Стрелци: Кобиљски у 38. и 66. за Бечеј, а Јефтић у 55. и 80. минуту за Војводину. Жути картони: Миљевић, Остојић (Бечеј), Мишић, Банч, Ђукановић (Војводина). Црвени картон: С. Илић (Бечеј) у 84. минуту.

БЕЧЕЈ: Марковић 5, Воргучин 5,5, Миљевић 6, Остојић 6, Савин 5,5, Дабижљевић 6, С. Илић 5, П. Илић 6 (од 65. Адамек -), Зличић 6,5 (од 87. Б. Јелић -), Јањуш 6 (од 61. Ердељан -), Кобиљски 7,5.

ВОЈВОДИНА: Магда 6, Јешић 6, Yајски 6, Богдановић 6, Банч 6, Руњевац 6 (од 51. Закић 6,5), Мишић 6,5, Живанов 6 (од 57. Ђукановић 6,5), Влаучин 6,5, Јефтић 7,5, Малбашки 8.

Домаћи су боље отворили утакмицу и већ у петом минуту, после додавања Страхиње Илића, Зличић је са десетак метара погодио стативу. Исти тандем је био у главној улози и у 36. минуту, али је сада Зличић шутирао са петнаестак метара крај гола. А онда радост домаћих навијача.  Жарко Кобиљски је у соло продору прошао десетак метара и онда са Јањушем одиграо дупли пас у казненом простору гостију, после чега је уследио шут са десетак метара и лопта се нашла у мрежи.

Већ у првом минуту наставка момци са Тисе су припретили, али је шут Кобиљског с десне стране завршио крај супротне стативе. А онда у 55. минуту хладан туш за Бечејце. По ко зна који пут је врло покретљиви Малбашки усамљен примио лопту на левом боку, центрирао и голман домаћих се бацио и зауставио, рекло би се, лак центаршут, а онда му се лопта измигољила из руку и Јефтић, ни крив ни дужан, „поклон“ на два метра претворио је у гол за изједначење. У 66. минуту Зличић је прошао по левој десној страни и упутио добру лопту пред гол, где је сачекао Кобиљски и послао у небрањени део мреже. Само три минута касније опасна контра домаћина са пет играча у акцији, према два гостујућа, али се све завршило блокирањем шута Ердељана са десетак метара. У истом минуту гости су узвратили, али Влаучин је проигравање Малбашког упропастио шутирањем крај гола. Што нису успели тада, јесу у 80. минуту. Поново је Малбашки, сада по десној страни, лако прошао и убацио пред гол домаћина, а Јефтић све пратио и са неколико метара послао лопту за коначних 2:2. А у финмишу Бечејци су спасавали бод.

В. Јанков

 

Козара - Дунав 2:1 (1:0)

БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО: Игралиште Козаре, гледалаца око 300, судија: Меничанин (Рума), стрелци: Мирчета у 36. Зељковић у 86. за Козару, а Бајић у 72. минуту за Дунав. Жути картони: Бунић, Војводић (Козара), Опачић, Николчић (Дунав). Црвени картон: Васовић (Дунав).

КОЗАРА: М. Ђаковић 7, Зечевић 7, Ивановић 7, Т. Бјелановић 7, М. Бунић 7 (Н. Ђаковић 7), Мирчета 7 (Мисић 7), Зељковић 8, Станаћев 8, Божић 7, Лисица 7 (Чекић 7), Војводић 7.

ДУНАВ: Опачић 7, Росић 6 (Доброско 6), Мирчетић 7, Јашић 7, Јаворац 6, Николчић 7, Бајић 7, Васовић 6, Ђокић 6, Шарац 7, Цветиновић 7, Лазић 6, Јефтић 6.

Домаћин је већ на почетку меча желео да постигне погодак, али мо то није успевало све до 36. минута. Војводић је одлично упослио младог играча Марка Мирчету на неких 10 метара од противничког гола, а овај је страховитим ударцем по средини гола затресао мрежу голмана гостију. И у другом делу игре Великоселци су настојали да удвоструче резултат, али им то није успевало. У неспретно је стартовао гостујући играч Игор Васовић, а пошто је имао већ јавну опомену морао је да напусти терен.

И са десет играча гости се нису предавали, а неколико минута касније успели су да поравнају резултат. Погрешио је Чекић који је кратко вратио лопту свом голману Ђаковићу, што је пратио гостујући нападач Давид Бајић и пресекао путању лопти и затресао мрежу голмана домаћина Милана Ђаковића. И док се очекивало да ће и овога пута Козара остати без победе ипак је у 87. минуту искусни Стеван Зељковић успео да постигне жељени погодак. Лопту је са ивице казненог простора упутио Невен Ђаковић, лопта је погодила стативу, одбила се и дошла до Зељковића коме није било тешко да погоди празан део мреже.

У самој завршници гости из Срема имали су слободан ударац, али нису успели да поравнају резултат. Била је ово прва победа Козаре пред својим навијачима.

М. Секулић

 

Братство - Хајдук 3:1 (2:1)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион „Горан Несванулица - Клипи”, гледалаца 150, судија: Богичевић (Зрењанин), стрелци: Зечевић у 28. Булатовић у 34. Швељо у 67. за Братство, Матијашевић у 4. минуту за Хајдук. Жути картони: Ковачевић (Братство), Радмановић (Хајдук).

БРАТСТВО: Чучковић 6,5, Булатовић 7, Матовић 7, Ресановић 7,5, Танасић 7 (Макар 7), С. Вуковић 7,5, Зечевић 7,5, Н. Вуковић 7, Козомора 7 (Ковачевић 7), Швељо 8, Зорић 7 (Познановић 7).

ХАЈДУК: Брач 6, Варга 6 (Исаиловић), Бабић 6, Тутњевић 6, Радмановић 6,5, Божовић 6,5 (Миличић), Шарац 6,5, Мијић 6,5, Матијашевић 7, Секулић 6,5, Вуквоић 6,5.

Гости су из првог озбиљнијег напада повели у 4. минуту, Радмановић је шутирао са око 18 метара, Чучковић кратко одбио лопту, као да је додао до Матијашевића коме није било тешко да погоди мрежу. У 27. минуту гости су имали прилику да повећају предност након што је Секулић избио сам испред Чучковића, али је био непрецизан, а затим је уследила казна. Када је избачена лопта чинило се да ће завршити у рукама Брача међутим, неспоразум голмана Хајдука и одбрамбених играча искористио је Зечевић и поклон претворио у погодак. Шест минута касније Булатовић је добро реаговао након корнера Танасића и повећао вођство.

У другом полувремену било је неколико прилика на обе стране, а победника је одлучио Швељо када је пласирао лопту у ближи голманов угао.

Ј. Бањац

 

Динамо – Вршац 5:0 (1:0)

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 350. Судија: Димитријевић (Нови Сад). Стрелци: Стојановски у 6, Арнаутовић у 48, 59 и 70, Нинковић у 65 минуту. Жути картони: Стојановски  (Динамо 1945), Белић (ОФК Вршац).

ДИНАМО: Лукић 8, Нинковић 8 (Ђокић 7), Бобар 7, Дашић 7,5, Каришик 7, Стојанов 7, Милојевић 7,5, Ахчин 7,5, Станић 7 (Шарчевић 7), Стојановски 8 (Петровић -), Арнаутовић 9.

ВРШАЦ: Јеверичић 6, Б. Благојевић 6, Вранић 6 (Станков 6), Спасић 6, Лазевски 6,5, Видаков 6, Бабић 6,5, Бељин 6, Вучетић 6 (Белић 6), Качаревић 6,5, Илић 6.

Током целог сусрета домаћи тим имао је више од игре и прилике и на крају је заслужено славио високом победом. У првом полувремену пулени тренера Жарка Тодоровића диктирали су темпо и у шестом минуту после доброг изведеног слободног ударца Стојановски је искоса мајсторски савладао голмана Јеверичића. Гости су припретили преко Илића када је млади голман Иван Лукић (2003) који је први пут бранио у сениорској утакмици и показао велики потенцијал добро реаговао и одбранио свој гол. Неколико минута касније Лазевски је шутирао, а голман Лукић сигурном интервенцијом одбранио ударац.

После три минута игре у наставку и корнера Станића, на првој стативи Арнаутовић је затресао мрежу. Домаћи фудбалери наставили су са добром игром и досуђен је слободан ударац за Панчевце са неких 25 метара Нинковић је шутирао поред живог зида по земљи и погодио сам угао гола гостију. Тачку на голеаду „брзог воза“ ставио је Арнаутовић својим трећим голом када је после дубинске лопте најбоље се снашао у шеснастерцу и проследио лопту поред немоћног Јеверичића.

Б. Стојковски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести