Српска лига Војводина: Бечејци пеналима до победе

Омладинац - Бечеј 1:4 (1:3)
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ БАНОВЦИ: Игралиште Омладинца, гледалаца 200, судија Николић (Ловћенац).Стрелци: Лежаић у 12.(из пенала) за Омладинац, а Ковачевић у 2. (из пенала), 23. (из пенала) и 73.и Алексић у 21. (из пенала).за Бечеј.Жути картони: Бркић, Максимовић, Лабовић, Петронијевић (Омладинац), Ворчугин, Рахић, Краговић (Бечеј).Црвени картон: Гајић (Омладинац).

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Иветић 7 (Спасић), Максимовић 7 (Петронијевић), Рогановић 7, Миодраговић 7, Марко Живковић 7, Бркић 6, Гајић 7, Јовановић 6 (Пејчиновић), Лежаић 7, Лабовић 7.

БЕЧЕЈ: Живанов 7, Воргучин 7 (Михалец), Томчић 7, Станојев 8, Цветковић 7, Краговић 7, Рахић 7 (Васин), Мирков 7, Ковачевић 9 (Бабић), Ђуричин 7, Алексић 7.

Гости из Бечеја, били су бољи таман, за три гола. Уистину, и домаћини су играли добро, али су били слаби код реализације и најбољих шанси. На другој страни, гости, су постигли три гола из најстрожих казни. И, имали су још два три чиста зицера.Тако, да се може, да каже, да је дабнас, победио бољи и зрелији тим. 

Б. Р.


Цемент - Оџаци 5:2 (4:0)

БЕОЧИН: Стадион Цемента, гледалаца око 400, судија: Н. Џомбић (Стара Пазова), стрелци: Тепић у 11. и 41. Велемир у 13. Гајић у 20. Матић у 90. за Цемент, Балетић у 64. Терзић у 69. минуту за Оџаке. Жути картони: Велемир, Бајић, Матић (Цемент), Слепчевић, Терзић (Оџаци).

ЦЕМЕНТ: Ромић 7, Кременовић 7, Стојковић 7 (Стојисављевић 7), Бајић 8, Којчић 7, Велемир 8, Матић 8, Илић 7, Гајић 8 (Вучковић 7), Тепић 9, Крстић 7 (Марковић 7).

ОЏАЦИ: Кронић 6, Пронек 6, Бабић 6, Згоњанин 7, Бошковић 7, Галић 6, Тутњевић 7, Радаковић 6 (Балетић 7), Ивеља 6 (Матијашевић 6), Костић 6 (Терзић 7), Слијепчевић 7.

Изванредна утакмица крај Цементаре, публика је уживала свих 90 минута у лепим акцијама и головима, поготово се то односи на прво полувреме када је за кратко време домаћа екипа постигла четири поготка.

Серију голова отворио је голгетер Богдан Тепић већ у 11. минуту. Голови се ређали као на траци па је било само питање колико ће још голова пасти у противничку мрежу. У другом делу домаћа екипа за кратко се опустила , што су гости искористили и постигли два поготка. Тачку на лепу фудбалску представу ставио је у 90. минуту Матић. Када се све сабере заслужена победа домаћина, где су потврдили да се налазе у узлазној форми како првенство одмиче.

Б. Старчевић


Раднички (СМ) - Младост (БЈ) 0:3 (0:2)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Бикић (Зрењанин).Стрелци: Марић у 23. (из пенала) и Тодоровић у 28. и 80. минуту. Жути картони: Качар, Скорупан (Раднички).Црвени картон: Стрниша (Раднички).

РАДНИЧКИ: Шивољицки 7, Зазић 6, Качар 6, Стрниша 5, Ристић 6, Сладојевић 6, Рокса 5 (Симић), Скорупан 6, Бојић 6 (Драгојевић 6), Савић 6 (Жегарац), Бајуновић 6.

МЛАДОСТ: Слијепчевић 6, Милош Ковачевић 6 (Поповић), Дакић 6, Ђукић 6, Дабижљевић 6, Михајловић 6 (Михајловић), Милан Ковачевић 6, Марић 6, Тодоровић 7 (Џепина), Паповић 6, Патковић 5.

Од првог минута домаћини су кренули у нападе, али, пред голом гостију није било правог играча, који би могао, да релазијује ни по коју полу шансу. А, гости, нису имали ни пола, полу шансе. Гости, засигурно, су најслабија, екипа, која је гостовала, ове јесени у Хесни.А, ипак су у првом полувремену постигли два гола. Први из пенала. Стрниша је копачком, у главу, ударио Марића. А, Марић, је био сигуран извођач најстроже казне. У 28.минуту је било 2:0. Тодоровић је искористио смушеност домаће одбране, али, и грешке судије Бикића, који, предходно није свирао играње, лопте, руком Тодоровића.Затим је Бикић поништио гол домаћинима. Наводно је голман гостију Слијепчевић фаулиран у свом петерцу. Али, права истина је да је голман више испустио лопту. У финишу полувремена Рокса и Скорупан, су се поштено обрукали, из идеалних позиција нису матирали Слијепчевића.

У наставку, домаћини, су остали са дест играча, јер, је Стрниша зарадио црвени картон.А, гости су из једног јединог шута, правог, на гол домаћина погодили лоптом у пречку.А.из другог, шута, опет правог, Тодоровић је и по други пут матирао Шивољцког.

Б. Рокнић


Раднички (ЗР) - Динамо 0:1 (0:1)

ЗРЕЊАНИН: Стадион крај Скробаре, гледалаца 600, судија: М. Делибашић (Врбас), стрелац: Кукољ у 42. минуту. Жути картони: Радосављевић, Миливојев, Блажић, Кнежевић (Раднички), Војновић, Кукољ (Динамо).

РАДНИЧКИ: Радовић 7, Грбић 7, Јованов 7, Крстинић 6, радосављвић 7, Матић 7, Ковачевић 6 (Дачај), Киш 6, Блажић 7 (Закић 7), Кнежевић 6.

ДИНАМО: Чановић 7, Ташић 7, Војновић 6, Недучић 7, Јанковић 7 (Радуловић), Јованић 7, Јокић 7 (Мирковић 6), Петровић 6 (Стојановски), Кукољ 7, Јованчевић 7, Величковић 6.

У тврдој и неизвесној утакмици оба ривала су играли отворено, али су гости своју шансу искористили и дошли до веома важне победе. Већ на почетку сусрета у 2. минуту Миливојевић је пробао свој шут, али голман Чановић одбранио његов ударац. У 16. минуту стопостотну шансу имао је Јовановић који је шутирао из близине али је Радовић одбранио овај покушај. Тридесети минут донео је покушај Ковачевића, али на срећу гостију лопта је завршила поред гола. Одлучујући моменат на сусрету догодило се у 42. минуту када је после сјајне дуге лопте Луке Јанковића Кукољ избио сам испред гола домаћина и са неких 12 метара успео да лобује немоћног голмана Радовића.

У другом полувремену није било пуно изразитих прилика. Бележимо шут везисте Радничког Радосављевића са неких 16 метара, а лопта је завршила право у наручју Чановића. Своју најбољу прилику Зрењанинци нису искористили у 67. минуту, био је то одличан продор Матића по левој страни и перфектан центаршут за дефанзивца Киша чији је ударац на линији гола неко од дефанзиваца Динама изблокирао, па је ова прилика отишла у неповрат. Последње вредно помена је ситуација из 80. минута када је искоса са леве стране шутирао агилни Матић са неких 14 метара, но колман Чановић је успео да одбрани његов ударац, па су сва три бода отишла за Панчево.

Н. Јоњев


Братство - Раднички (Ш) 7:0 (3:0)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион “Горан Мешанулица Кличи”, гледалаца око 300, судија: Зорић (Клек), стрелци: Швељо у 34. и 40. Макар у 41. и 50. Носковић у 52. Сремчевић у 72. и Вуковић у 90. минуту (из пенала). Жути картони: Сремчевић (Братство), Гардић (Раднички).

БРАТСТВО: Јовановић, Вејиновић 8, Носковић 8 (Стаменковић 8), Поповић 8, Вуковић 8, Бајчев 8 (Владетић 8), Макар 9, Бурсаћ 8 (Мишковић 8), Сремчевић 8, Швељо 9, Станковић 8.

РАДНИЧКИ: Дувљак 5 (Митровић), Дрча 5, Гардић (Видовић 5), Милетић 5, Ћирић 5, Бојанић 5, Манојловић 5, Стеофанов 5, Гудан 5, Кочијашевић 5, Богојевић 5.

Заслужена и убедљива победа Братства који се под вођством новог тренерског тандема Живота Гавриловић и директор Саша Кораћ представио тим у другом и квалитетнијом издању. Да је победа била двоцифрена не би било и незаслужено, јер су Пригревчани доминирали на теренуи. Међу најбољима је био Огњен Швељо, стрелац два поготка, асистент и над њим је начињен и пенал у последњим тренуцима.

Ј. Бањац


Бачка - Црвена звезда 2:2 (0:1)

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомборске капије, гледалаца 250, судија: Рилак (Инђија), стрелци: Крмар у 58. Зонајић у 75. (из пенала) за Бачку, Црнојачки у 30. и Новичевић у 89. минуту за Црвену звезду.

БАЧКА: Габрић 7, Нађ 7, Паражанин 7 (Јаковљевић 6), Ђуровић 7, Симић 7, Зонајић 7, Крмар 7, Златковић 7 (Тумбас 7), Медић 7 (Орчић 6), Јовановић 7, Бурсаћ 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 7, Аризи 6, Јанковић 7, Игић 7, Илић 6 (Орчић 6), Рађен 7, Балабановић 7 (Јовичевић 6), Црнојачки 7, Ђурић 7, Милић 7, Токовић 7.

Повели су гости из слободног ударца у 30. минуту лепим голом Црнојачког. Након тога домаћини су имали шансу преко Бурсаћа на пас Златковића,  а он је шутирао поред стативе. До краја првог полувремена Бачка је имала иницијативу, стварала шансе, али без голова.

У наставку игре домаћини су изједначили преко Крмара, да би у 75. минуту Бачка је повисила резултат преко пенала.  Зонајић постигао погодак. Сви су мислили да ће победа остати у Суботици, међутим, резервиста Новичевић минут пре краја грешком одбране изједначио је на 2:2. Тако да   Бачка може да жали за пропуштеним шансама и за не освојеним читавим пленом

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести