СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА Швељо срушио Ливадицу

Младост (БЈ) - Братство 0:1 (0:0)
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Била је потребна само једна неопрезност одбране Јарачана да екипа Братства однесе из Бачког Јарка цео плен, а по игри најправеднији исход био би подела бодова, мада су домаћи већим делом имали опипљиву теренску иницијатву.

На премијери у Бачком Јарку у првом делу ушле су обе екипе са пуно респекта уз теренску иницијативу домаћих који су неколико лепих акција озбиљно угрожавали гол Ићитовића. Ударцима са дистанце покушали су Стојшић и Марић, али је мрежа гостију остала нетакнута. Тек у 24. минуту покушао је Бајчев ударцем са дистанце, али је лопта завршила крај стативе.

У наставку је много више могао да уради нападач Дарко Марић који је уместо да шутира из идеалне позиције покушао да упосли Паповића, а одбрана гостију успела је да отклони опасност. Након тога у прилици је био и Нинковић, али без завршнице. У 83. минуту на половини домаћих направљен је прекршај за госте, лопту је извео Вуковић, а брзоноги Огњен Швељо је између одбране утрчао и погодио сами угао Рајића.

До краја утакмице уз пуно нервозе и искључење резервног играча домаћих Пилића, гости су однели цео плен.

М. По. - М. Мен.

БАЧКИ ЈАРАК: Стадион Ливадица, гледалаца 300, судија: Yомбић (Стара Пазова). Стрелац: Швељо у 83. минуту. Жути картони: Паповић, Вујовић, Стојшић (Младост), а Леђанац, Вејновић, Станковић, Вуковић (Братство). Црвени картон: Пилић (Младост) у 90. минуту.

МЛАДОСТ: Рајић 7, Томић 7, Паповић 7 (Васић 6), Кочиш 7, Тодоровић 7, Ивановић 7, Вујовић 7 (Бичкеи 7), Гојковић 7, Марић 7, Стојшић 7, Нинковић 7 (Граховац).

БРАТСТВО: Ићитовић 7, Леђанац 7 (Савановић 7), Вејиновић 7, Носковић 6 (Стаменковић), Вуковић 7, Бајчев 7, Србијанац 7, Нешковић 7, Сремчевић 7, Швељо 8, Станковић 7.

Омладинац-Цемент 1:0 (0:0)

У Новим Бановцима, диван амбијент. Преко 300 гледалаца, добра утакмица, уз спортско навијање и одлично суђење.А, ривали, домаћи Омладинац и Цемент из Беочина. Гости су покушали да направе изненађење, а домаћини прилику да остваре, и убедљивију победу, али и минимална победа је заслужена, заиста су били бољи ривал. 

А, за госте, то је био велики напон, изненадити ривала на свом терену. Изостала је њихова ефикасност. Јесте да су погодили и стативу два минута пре краја утакмице.А, Новобановчани су ову утакмицу добили  више искуством. Једноставно, гол, су постигли, после почетничке грешке гостујуће одбране.Лежаић је постигао гол после гужве пред голом гостију. 

И. Митровић-Б. Рокнић НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 300, судија Николић (Ловћенац).Стрелац: Лежаић у 50. минуту. Жути картони: Шашић, Радојчић, Јагодић (Омладинац), Пековић, Поповић, Станчетић (Цемент).

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Сарачевић 7, Гајић 7, Хаска 7, Марко Живковић 7, Секулић 7, Лежаић 8, Шашић 7 (Еминовић), Спасић 7 (Берић), Радојчић 7, Ранђић (Бићан 7).

ЦЕМЕНТ: Ђуркин 7, Пековић 7, Зоговић 7 (Хађинац), Бајић 7 (Ковчић), Станчић 7, Павловић 7, Поповић 6, Соковић 7, Стојаковић 7 (Тепић), Вемић 7, Зличић 7.

Србобран - Хајдук 0:0

Само су голови недостајали па да утисак о премијери у Србобрану буде одличан. Виђена је борбена утакмица, било је шанси,али су мреже остале мирне. Први су припретили домаћини. У 10. минуту након корнера створила се гужва пред голом Куљана, лопту ка мрежи шаље високи Поповић, а Веселиновић главом испод пречке захвата лопту и спашава погодак. Одмах су узвратили „хајдуци“. У 12. минуту контру је повукао Давидов, одлично центрирао, а млади Јухик главом захвата лопту и шаље је преко пречке. Најближи голу гости су били у 28. минуту када је Рајковача сјајно извео слободан ударац са око 20 метара, пребацио је живв зид домаћина, али лопта уместо у мрежи погађа стативу. И у 44. минуту након шута Бабовића голман Србобрана Кронић је ногама сачувао своју мрежу.  У другокм делу апсолутна доминација Хајдука, али лопта неће у гол. У 61. минуту Крстановић сјајно пробија по боку, шаље оштру лопту кроз петерац  домаћина. На другој стативи је захвата Веселиновић, али не погађа гол.  У 79. минуту сјајна акција Крстановића. Примио је лопту на боку, повукао је у средину и са неких 16 метара одлично шутирао у ближу страну гола ККронића. Чувар мреже Србобрана направио је одличну параду и крајњим напором избио лопту у корнер. Домаћин је у другом делу припретио у 86. минуту када је резервиста Стојаковић ударцем искоса гађао даљи угао гола голмана Браћа, али је био непрецизан, тако да је преијера у Србобрану окончана без победника.        Ђ. Бојанић

СРБОБРАН: Стадион у Србобрану, гледалаца 300.Судија: Ранисавић (Сремска Митровица). Жути картони: Славуљица и Пронек (Србобран, а Томовић и Јухик ( Хајдук)

СРБОБРАН: Кронић 8, Пековић 6, Штефек 7, Славуљица 7, Пронек 7, Поповић 7, Ковачевић 6 ( од 63. Сушић -), Зорић 6 ( од 83. Стојаковић -), Ћовин 7 ( од 65. Булатовић -), Милетић 6 и Вукић 6.

ХАЈДУК: Браћ -, Бабић 7, Којчић 6, Томовић 7, Бабовић 6 ( од 7 Николић -), Илић 6, Давидов 8, Јухик 7 ( од 54. Крстановић 7), Веселиновић 7, Мијић 7 и Рајковача 7.

Динамо - Раднички (НП)   1:1 (1:0)

Током целог сусрета домаћи фудбалери имали су више прилика и лопту у поседу, али нису успели да освоје три бода. У првом минуту гости су преко Кнежевића имали шансу али је Чановић добро интервенисао и спасао гол. Прву озбиљнију прилику за домаћине после петнаестак минута игре имао је Јованчић када је из слободног ударца шутирао, а Ђурић био сигуран. Стални напади домаћег уродили су плодом у 31. минуту, када је после корнера Јованчића на другој стативи Трајковић  ногом лопту послао иза леђа Ђурића.

Седам минута касније најлепши моменат на утакмици Кркобабић се ослободио свог чувара и са неких 25 матара шутирао и погодио пречку, одбијену лопту Ђорђевић је главом послао преко гола.

У другом полувремену иста слика на терену гости се бране и после уласка у игри Видовић је побегао Дашићу који је несмотрено стартовао и судија је досудио пенал за госте. Сигуран извођач најстроже казне био је  Мићановић.

Од тог минута гости су се бранили са десеторицом играча,и одбранили се.

Б. Стојковски

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 500. Судија: Калафат (Нови Сад) 7. Стрелци: Трајковић у 31 за Динамо, а Мићановић у 55 минуту (из пенала) за Раднички. Жути картони: Средојевић (Динамо),  Неоричић, Мићановић (Раднички).

ДИНАМО: Чановић 7, Марковић 6,5, Дашић 6,5, Трајковић 7,5, Средојевић 7, Јованчић 7, Кркобабић 7, Ђорђевић 6 (Стојановски 6,5), Глигоријевић 7, Арсић –(Ђокић 6), Арнаутовић 6 (Петровић -).

РАДНИЧКИ: Ђурић 7,5, Микић 6,5, Спајић 7, Николчић 7, Неоричић 7, Кнежевић 7, Чепрња 6,5, Мићановић 7, Шавија 7 (Петрић -), Шукунда 6 (Видовић 7), Цветковић 6.

 

 

Омладинац - Цемент   1:0

Раднички (Зр) - Црвена звезда    1:0

Вршац - Бачка   3:0

Србобран - Хајдук      0:0

Младост - Браство      0:1

ЧСК Пивара - Раднички (СМ)       2:1

Динамо - Раднички (НП)      1:1

Данас

Кабел - Борац    (10)

Железничар - Дунав   (17)

 

У следећем колу (25. и 26. августа у 17)састају се: Цемент - Раднички (НП), Раднички (СМ) - Динамо, Братство - ЧСК Пивара, Хајдук - Младост, Бачка - Србобран, Црвена звезда - Вршац, Дунав - Раднички (Зр), Борац - Железничар, Омладинац - Кабел.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести