Српске одбојкашице деле два корака до првог места у групи, данас против Тајланда

Није било сумње да ће одбојкашице Србије, које бране титулу на Светском првенству у Холандији и Пољској, обезбедити четвртфинале.
2
Фото: FIVB

Победом над Доминиканом (3:0) у другом колу новоформиране групе Ф, екипа Данијелеа Сантарелија остала је једина непоражена у досадашњем делу шампионата и два кола пре краја друге фазе осигурала је место међу осам најбољих тимова. Из две нове групе по четири репрезентације иду у четвртфинале. После дана одмора Србија данас од 15 часова игра против Тајланда.

– Оствариле смо велику победу. Доминикана је увек у самом врху, има доста јаке нападаче, које смо сада колико-толико укротиле. Пријао нам је дан паузе и сада следе утакмице против Тајланда и Турске и надам се да ћемо наставити у истом ритму. За сада све функционише како треба – поручила је Бранкица Михајловић, примач српске репрезентације, која је против Доминикане пружила одличну партију.

Против Тајланда Србија не би требало да има проблема, док се с Турском већ очекује неизвеснија утакмица.

– Упркос резултату од 3:0, није нам било лако против Доминикане, која из године у годину напредује. Ми, међутим, показујемо да смо спремна екипа, да свака играчица може да уђе на терен и добро одигра. Данас нас очекује дуел са Тајландом, који нам је добро познат. То је азијска одбојка, доста брза, са чврстом одбраном. Увек је рингишпил у глави када се игра против њих – истакла је Мина Поповић, средња блокерка Србије. 

Концентрација мора да буде максимална без обзира ко је с друге стране мреже.

– После дана одмора очекују нас две важне утакмице. Морамо да се боримо са тимовима који желе да заштите своју позицију. Тајланд ће учинити све да се нађе у четвртфиналу, а Турска жели да задржи добру позицију на табели – поручио је селектор Србије Данијеле Сантарели.

После данашње утакмице, српску репрезентацију сутра од 17.30 часова очекује сусрет са Туркињама у последњем колу друге фазе.    

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести