Стадион Тотенхема: Јединствени гламур од милијарду фунти

ЛОНДОН: Нови стадион Тотенхема у Лондону, на коме фудбалери Црвене звезде играју вечерас утакмицу Лиге шампиона, најмодернији је на планети са укупном вредношћу од преко милијарду фунти.
v
Фото: EPA/NEIL HALL/Vajt hart lejn

Спортско здање које одузима дах отворено је прошле године у априлу, капацитета је 62.062 места и мултифункционално је, односно користи се и за НФЛ и музичке концерте тако што се травната подлога "увуче" унутар стадиона и замени је синтетичка.

На сваком кораку упадљив је гламур, почев од дигиталних грбова два тима и Лиге шампиона, савременог и распрострањеног медија центра, конференцијске хале као у биоскопу, па све до травнатог тепиха и трибина које иду чак девет спратова у вис.

Све то и не чуди с обзиром да је, према речима власника клуба Данијела Левија, стадион коштао вртоглавих милијарду фунти, с тим да су трошкови додатно нарасли и за 200 милиона више проузроковани Брегзитом, курсом валуте и другим променама.

Саграђен је на месту старог "Вајт Харт Лејна", још увек нема право име, али се код Енгеза одомаћио израз "Нови Вајт Харт Лејн".

Зато сав гламур лепо жели да наплати клуб из северног Лондона пошто тражи за наслов стадиона чак 200 милиона фунти кроз 10-годишњи уговор.

И на таквом месту фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 сат покушаће да направе подвиг против прошлосезонског финалисте Лиге шампиона.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести