Станковић: Бићемо храбри као и кад је било минус пет

БЕОГРАД: Улог у дербију је велики, ово није трка на 100 метара, ово је маратон. Били смо храбри на "минус пет", бићемо и сада на "плус два", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи 167. вечитог дербија против Партизана.
s
Фото: Youtube Printscreen

Он је конференцију за медије на стадиону Рајко Митић отворио емотивним поздравом Синише Михајловића навијачима црвено-белих на подршци током "друге борбе са леукемијом", а затим истакао да како у животу, тако и на терену нема одустајања.

"Овај стадион је увек наш 12. играч и ми ћемо се ослонити на наш квалитет. Ми гајимо офанзивни фудбал, са калкулисаним ризиком и ништа неће бити промењено ни за овај дерби", јасан је Станковић.

На питање да ли би шампионска трка била готова ако Звезда победи рекао је: "Хајде да прво прође утакмица. Ако победимо, на добром смо путу, имаћемо озбиљну предност, плус пет. Ако се то деси, сервираћемо за меч, да се изразимо тениским речником", поручио је Станковић.

Он је констатовао да играју два најбоља српска тима и да очекује исто од судије Срђана Јовановића, односно да, ако је најбољи, буде неприметан.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести