Станковић: Имаћемо тежак меч против Војводине

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је данас да очекује борбену утакмицу против Војводине, али да верује у победу и велику подршку са трибина.
Stanković Dejan/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда/Дејан Станковић

Станковић ће против Новосађана "дебитовати" на Маракани у улози тренера, а неће моћи да рачуна на Ричмонда Боаћија, Милана Гајића и Томанеа Мендеша.

"Навијачи никад нису заказали, па неће ни сад. Одговорност је само на нама. Они треба да послушају своја срца, да погледају грб који воле и дођу на стадион. И они који не дођу или не могу да дођу знам да ће бити свим срцем уз нас. Нема о њима шта много да се прича, осим да се истакне велика захвалност за све. Ми ћемо сутра имати тежак меч, али играмо код куће, што значи да ћемо имати 12. играча. У неким утакмицама, наш стадион не уплаши противника, колико да снагу нашим фудбалерима. Верујем да ћемо „показати зубе“ сутра и да ћемо то наставити да радимо у сваком наредном мечу", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Станковић је додао да се радује "тренерском дуелу" против Ненада Лалатовића.

"Упознали смо се као деца. Прве кораке у Звезди смо направили заједно, али нисмо имали прилику да у исто време будемо првотимци. Међутим, он је бивши, ја сам садашњи тренер Црвене звезде и сигурно да обојица знамо величину овог клуба. Међутим, Лалатовић је овог пута противник. Поштујем његов рад, где год да је био, његове екипе су добро изгледале на терену. Увек је са собом водио играче које познаје и који познају његов менталитет и стил игре. Препознатљив је тренер, са пуно енергије и нема одустајања код њега".

Ипак, на терену "нема попуштања".

„На терену бих заборавио и рођеног брата. Тих деведесет минута стављам у заграду, а после тога идемо даље. Живот је једно, утакмица је друго. На терену се не познајемо, ту знам само за мој клуб, моје играче и моје навијаче. После утакмице се враћамо у нормалу", поручио је Станковић.

Утакмица 22. кола Суперлиге између Црвене звезде и Војводине игра се у суботу од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести