Станковић: Имамо снагу за нову победу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да његов тим жели победу и против Металца у 19. колу Суперлиге.
stankovic
Фото: FK Crvena zvezda

Црвена звезда ће сутра од 16 сати гостовати екипи Металца.

"Имамо и ротацију и снагу и жељу и вољу да приведемо полусезону крају на прави начин. Прошли смо у шеснаестину финала Лиге Европе, сутра завршавамо првенство за ову годину, у петак ћемо надам се проћи даље и у Купу. То су три фронта на која циљамо ове године и морамо имати снаге за обе утакмице", рекао је Станковић на конференцији.

Станковић је детаљније анализирао наредног ривала.

То је тим који стално жели да игра фудбал на челу са тренером Лазетићем. И када су губили код куће, успевали су да преокрену резултат, али и када су имали предност, противници су их стизали. Не одустају од свог стила, али ми ћемо пробати да забележимо победу и освојимо нова три бода. Потрудићемо се да им одузмемо све квалитете који имају, али је приметно да они играју боље из меча у меч", рекао је Станковић.

Осврнуо се и на предности Металца.

"Имају времена за тренинге и уигравање, и то је предност свих екипа које играју против Црвене звезде. Ми немамо времена за то, код нас је распоред четвртак-недеља и само размишљамо о утакмицама и опоравку. С друге стране, они имају по недељу дана да се спремају, међутим, навикли су играчи које тренирам на то и сматрам, без потцењивања, да нам је довољан и један дан да одузмемо противнику оно што раде најбоље, те да имплементирамо нашу игру".

Станковић није превише говорио о Лиги Европе, већ је искључиво био фокусиран на наредна два меча.

"Тренутно размишљамо о Металцу, па о Раду, па о одмору. Има два месеца до те утакмице и желимо да се у миру најбоље могуће спремимо, те да будемо прави. Циљ је остварен, сада нам преостаје да уживамо и да не одустајемо, али заиста размишљам само о томе да ово полусезону приведемо крају на прави начин", закључио је Станковић.

Станковић је искористио прирлику да изјави саушчешће породици преминулог Золтана Саба, тренера ТСЦ-а.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести