Станојевић: Спремни смо, знамо шта нам је чинити

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је данас да је тим спреман за почетак нове сезоне у Суперлиги.
s
Фото: Youtube Printscreen

Црно-бели на старту првенства играју у Новом Саду против Пролетера у суботу од 21 сат.

"Прва утакмица је увек тешка, играмо у Новом Саду, да видимо где смо, шта смо радили. Спремни смо, имамо неких ситних повреда, остали су сви спемни. Знамо да је Холендер касније дошао, сви смо на тренингу. Спремни улазимо у ново првенство, знамо шта нам је чинити", рекао је Станојевић новинарима на СЦ Телеоптику.

Станојевић истиче да у нашем првенству не сме да се има право на грешку.

"У нашем првенству не смете да грешите никад, не само на старту. Ово је јединствено првенство на свету где морате да победите све да бисте били конкурентни. Стварно је тешко, не тражим алиби, али тешко је борити се са противником који за четири године изгуби три утакмице. Ту ситуацију нема ниједна лига на свету, да једна екипа побеђује у континуитету. Ми смо прошле године освојили одређени број бодова, који је некад био довољан за титулу. Ако не за титулу, онда бар да будете конкурентни. Сваку утакмицу сада морамо да победимо да бисмо били конкурентни. То је тешко. Показивали смо да можемо, видећемо кад крене", рекао је он.

Тренер црно-белих истакао је да је добро што ће тим имати утакмицу пре почетка такмичења у Европи.

"Волео бих да играмо више утакмица. Задовољан сам што ћемо имати меч пред Европу. Значи нам и због навијача, после толико времена изаћи пред њих. Стварно је велика ствар и биће другачије. Скоро годину и по дана није било навијача. Срећни смо, надам се да ће наших навијача бити и у Новом Саду. На првој европској утакмици на нашем стадиону очекујем велику подршку, посебно у овим тешким временима за Партизан, где немамо статус као што има наш највећи противник", рекао је Станојевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести