Стартовали и фудбалери Јединства из Руменке: Виши ранг обавеза

Са припремама за пролећни део Новосадске фудбалске лиге отпочела је екипа Јединства.
jedinstvo rumenka
Фото: ФК Јединство

Руменчани су јесењу трку завршили на импозантан начин без пораза  уз само један реми и 16 победа уз 62 дата и само два примљена гола и 49 бодова, седам више од другопласираног Индекса и 11 од Новог Сада.

Прозивку је обавио амбициозни тренер Владимир Шпоња  за кога су везани успеси, обзиром да је у прошлој години под његовом тренерском палицом клуб годину завршио без пораза са великим изгледима да се на пролеће пласира у Војвођанску лигу. Играче је поздравио агини претседник Марко Јовановић, предочио шта очекује.

- Иза свих нас у клубу су историјски резултати, али и пола пута од зацртаног циља пласмана у виши ранг. Имаћете оптималне услове па се надам да ћемо заједничким снагама остварити што се од Вас очекује -  рекао је Јовановић.

Прозивци је присуствовало 20 играча једино је оправдано изостао голман Костуранов.

- Наравно, амбиције су нам највише, као и у првенству тако и у купу,  али нам је ипак приоритет борба за бодове. Морамо се добро припремити јер ће нам пролеће бити много теже - јасан је Шпоња.

Редове Јединства напустила су тројица играча, исто толико новајлија јавило се на прозивку.

- Још на крају јесење сезоне било је неких наговештаја незнатних промена у играчком кадру. Вратили смо Ђанковића (Нови Сад), довели  Скока (Цемент) и Делића (Фрушкогорски партизан), а после повреде у погон се вратио Ћетковић. Уз сагласност из клуба  су отишли: Родић и Стричевић (Татра) и Пекић (Нови Сад). Нећемо доводити играче по сваку цену већ само оне који би употпунили конкуренцију.

Пред пролећну трку Јединство има лепу бодовну  залиху у односу на конкуренте

- И поред велике бодовне залихе у односу на Индекс, Нови Сад и ТСК неће бити опуштања. Силно смо мотивисани шта више даће нам додатни стимуланс да поновимо квалитетне игре и високе амбиције, потврдимо да смо као екипа и клуб сазрели за виши ранг. До тог циља дуг је пут али се надам да ћемо га успешно пребродити.

Поред тренинга на игралишту у плану су и припремни мечеви.

- Тренираћемо у Руменки пет пута недељно. Акценат ћемо бацити на  физичку спрему,а уигавати се кроз припремне утакмице. Биће их седам и то махом  са екипама вишег ранга. Прва проверу имаћемо већ 1. фебруара са Борцем (Шајкаш), потом ћемо одмерити снаге са Младошћу (Нови Сад), Слогом (Темерин), Шајкашем (Ковиљ). Старим градом (Бачка Паланка), Ветерником и са Младошћу из Бачког Петровца.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести