Стефан Ђорђевић: Без алибија за шамар од Муре

БЕЛЕК: После два сасвим солидна реми-издања у контролним утакмицама с Алтајем и Зоријом, фудбалери Војводине наишли су на „мину“ отелотворену у словеначкој Мури.
1
Фото: J. Grlić

(Од нашег специјалног извештача)

Ученици тренера Ненада Лалатовића претрпели су убедљив пораз (1:5) и, само за тренутак, учинило се да би он могао да поремети иначе веома добру атмосферу међу црвено-белима на припремама у Турској. Срећом, то се није догодило, јер сами играчи истичу да су свесни тежине поразаа, али и листом подвлаче да је добро то што је он, када је већ морао да их снађе, наишао у припремном периоду и што ће имати довољно времена да учине све како би лоше ствари, а било их је доста, исправили до почетка пролећног дела првенсва Србије и утакмице са ТСЦ-ом на стадиону „Карађорђе“.

Један од најискуснијих првотимаца „старе даме“, леви бек Стефан Ђорђевић (29), осврнуо се на непријатну епизоду доживљену у утакмици с екипом из Мурске Соботе.

-  Сигурно је да се не осећамо ни мало пријатно због тог пораза – казао је Ђорђевић. – Ми, искуснији играчи, разговарали смо међу собом и лично се не сећам да сам неки дуел у каријери овако изгубио. Ипак, ако понекад морате да добијете шамар, боље је да он уследи на припремама, па да имамо довољно времена да устанемо. Алиби не постоји и не тражимо га, иако су они који су гледали утакмицу могли да виде да смо у првом минуту промашили велику шансу, да нам је мало касније био поништен чист гол, па смо промашили пенал... То никако нису изговори и једна лоше одиграна утакмица, чак да се десила и у првенству, не може да нас поремети, јер сви јако добро знамо колико вредимо и колико можемо. Зато би било глупо бавити се тиме да ли ће пораз од Муре да остави трага на нас, већ морамо да наставимо с добрим радом. Због ситуације с короном, ово су нам већ четврте припреме за годину дана, на њима тренирамо напорно, и, кад је већ морао, убедљив пораз догодио нам се, по мени, у правом моменту.

Обзиром на тежак распоред који је пред вама и вашим саиграчима у првих неколико кола наставка првенства, како ћете темпирати форму?

- Сигурно је да ће нам у фокусу бити утакмица са ТСЦ-ом и сигуран сам да немамо разлога за страх. И прошле године сам то истицао: Лалатовићеве екипе увек су боље играле на пролеће, а јако је важно и то што смо, барем за сада, остали на окупу, а ту је  и  Вељка Симића из Црвене звезде. Због тога очекујем да ћемо у наставку Суперлиге играти боље него јесенас.


Сутра са Славијом из Софије

Јуче преподне тренирали су играчи Војводине који нису наступили у дуелу с Муром, као и млади играчи, њих укупно 14. Послеподне су остали фудбалери радили у теретани хотела „Сусеси“, а већ данас на распореду су два јака тренинга. До краја припрема у Турској пред црвено-белима су још три контролне утакмице, а прва ће уследитисутра, када се састају с освајачем Купа Бугарске, екипом Славије из Софије. Та утакмица игра се у 15 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и Ју-тјуб каналу ФК Војводина.


Утакмица с Муром могла је искусније играче да подсети, а младе да упути на то да у савременом фудбалу не постоје лаки ривали и да сви умеју, посебно када им се то дозволи, да играју веома јако, добро и ефикасно?

- Данас се све разликује у односу на неко раније време, како у припреми неког сусрета, тако и у тактици. Мура је у Турску дошла пре три дана, била је пуно свежија, а ми смо иза себе већ оставили пуно јаких тренинга. Када неко отвори новине и прочита резултат 1:5, стиче потпуно другачији утисак од оног који има неко ко је гледао утакмицу. Искусна смо екипа и знам да пораз, ма како болан био, не може да потре све оно што смо већ сви заједно урадили и што чинимо и у овој сезони. Јако је тешко опстати у врху српског фудбала, а ми смо поново ту. Лига нам је све јача и јача и велика борба водиће се за четврто место, које гарантује излазак у Европу. Ми смо се, после Црвене звезде и Партизана, одвојили и трећи смо, с лепом предношћу од седам бодова у односу на најближег пратиоца, а једино за чиме жалим, јесте утакмица у Горњем Милановцу, када смо испутили два гола предности, што никако себи нисмо смели да дозволимо.

Јесенас сте, посебно у почетку првенства, често утакмице почињали на клупи због правила о бонус играчима. Колико вас је то реметило, ако се зна да ни један фудбалер не воли да се нађе у резерви?

- Сигурно је да ми није било пријатно, али се водим размишљањем да не можете све у животу да посматрате само из свог угла. Дуго сарађујем с тренером Лалатовићем и знам да ни њему због тога није било свеједно. На крају, када је подвучена црта испод првог дела првенства, испада да смо се сви ротирали и да сам одиграо доста утакмица по 90 минута. Драго ми је што су сви момци који су играли показали да с правом носе дрес Војводине. Свако је испунио оно што се од њега очекивало, а природно је то што ће увек бити и незадовољних.


О Дринчићу

Приметно је да већину слободних тренутака у хотелу „Сусеси“ у Белеку Стефан Ђорђевић проводи у друштву капитена Николе Дринчића.

- Част ми је привилегија то што сам упознао таквог човека и што с њим заједно наступам у истом клубу – недвосмилен је Ђорђевић. – Ту не мислим само на његове фудбалске квалитете који су неспорни, већ и на људске црте, пошто га јако добро познајем, баш као и његову породицу. Дрина води рачуна о свима нама, мотивишући нас начином на који приступа професионалним обавезама, тако да не можемо а да га не следимо. Ни дечаци који тек почињу каријере, али ни ми, искуснији првотимци.


У прошлој сезони летвицу сте поставили веома високо и сада немате права на то да  имате малем циљеве?

- У фудбалу све што је лепо кратко траје. Поставили смо високе стандарде, а Војводина је велики и клуб који не трпи просечне резултате. Имамо циљеве које смо поставили, за сада се налазимо на добром путу, уз пуну свест да ће нам бити јако тешко да их реализујемо. Звезда је једном ногом већ освојила титулу, видећемо како ће проћи у двомечу Лиге Европе с Миланом, а намерила је да, после дуго година, освоји дуплу круну у Србији. С друге стране, куп је специфично такмичење у којем се све решава у само једној утакмици и свашта може да се деси. Најтеже је остати у врху, јер мораш сваког дана да се поново доказујеш, а ми то сигурно желимо. Тренутно смо трећи на табели, у четвртфиналу смо Купа, али нам је сада теже јер сваки ривал је против нас изузетно мотивисан и жели да се покаже у најбољем светлу. Пример за то су наши дуели у Ивањици и у Новом Пазару, где смо доживели поразе, где су ривали изгинули на терену, а после улазили у серију неуспеха. Слично нам се сада десило и у утакмици с Муром, за коју сам убеђен да, да је могуће сада да одиграмо нови сусрет, никада нам се не би поновило онако лоше издање. Идемо даље, корак по корак, с јасном жељом да у прве две утакмице наставка Суперлиге с ТСЦ-ом и Чукаричким, практично завршимо причу о пласману у Европу. Наша тренутна бодовна предност је велика и убеђен сам да ћемо то моћи да урадимо – поручио је Стефан Ђорђевић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести