Стефан Ђорђевић дебитоваће у дресу Војводине у градском дербију

Фудбалски пут водио је Стефана Ђорђевића, момка који је спортске снове почео да сања у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, занимљивим и, у односу на Војводину, заобилазним токовима.
Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић (десно) у утакмици с Марибором у Белеку
Фото: Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић (десно) у утакмици с Марибором у Белеку

Прошао је кроз све млађе селекције, али није дочекао да заигра на „Карађорђу“ за сениорску екипу. Судбина је, међутим, одредила да рођени Новосађанин дебитује за матични клуб у суботу, пошто се у зимском прелазном року из нишког Радничког вратио кући.

- Када одрастете у окружењу у којем сам ја то чинио, сигурно је да осетите узбуђење пред прву утакмицу у дресу Војводине на „Карађорђу“, па још и у градском дербију с Пролетером, који је, такође, мој бивши клуб – уз осмех је рекао Стефан Ђорђевић. – Међутим, нисам тремарош и не осећам никакав страх, већ дуел дочекујем као једну велику сатисфакцију после пута који сам током каријере прошао. Супарника добро познајем, јер сам са неким његовим првотимцима играо у Вошиној омладинској школи, сретали смо се на терену и у граду, па сам каријеру градио уз, између осталих, садашњег тренера Пролетера Бранка Жигића, Танасина, Бабића, Новаковића... Са Синишом Бабићем сам, уз то, био саиграч и у време када смо обојица наступали за Раднички, тако да нема ту пуно непознаница.


Позив навијачима

Није Стефан Ђорђевић заборавио ни на важну улогу навијача на путу ка остварењу жељених успеха.

- Волео бих да у суботу трибине на нашем стадиону буду испуњене љубитељима фудбала и свима онима којима је Војводина уз срце – поручио је некадашњи играч Пролетера, Спартака, Баната, Вождовца, Црвене звезде, Борца из Чачка, италијанских тимова Катаније и Потенце и Радничког из Ниша. – Можемо да им обећамо да ће наша екипа учинити све како би их обрадовала и показала им да је пред Војводином лепо и успешно пролеће.


Током јесењег дела првенства стандардан на позицији левог бека у старијем новосадском суперлигашу био је млади репрезентативац Младен Деветак, али у суботу, због жутих картона, неће моћи да наступи. То је Ђорђевићу, на неки начин, широм отворило врата за премијерну утакмицу у дресу Војводине.

- Знало се од раније да Деветак неће моћи да заигра на пролећној премијери и може се рећи да ми је то помогло и омогућило да заиграм у суботу. Младен је сјајан фудбалер и момак и имаће доста могућности да поново буде у екипи, јер је други део првенства доста дуг, тежак и захтеван и сваки квалитетни играч у ротацији биће неопхода. Тренер Лалатовић инсистира на томе да играју само најбољи, тако да ћемо баш сви имати прилику да, улажући све од себе, будемо у екипи.

Знало се одраније да Деветак неће моћи да заигра на пролећној премијери и може се рећи да ми је то помогло и омогућило да заиграм у суботу. Младен је сјајан фудбалер и момак и имаће доста могућности да поново буде у екипи, јер је други део првенства доста дуг, тежак и захтеван, и сваки квалитетни играч у ротацији биће неопходан

Војводина и Пролетер, по традицији, играју доста тврде и неизвесне сусрете.

- За нас је најважније то да победимо и да с три бода уђемо у пролећни наставак првенства. Било би идеално да до прижељкиване победе дођемо уз добру игру, али у овом тренутку најважније је, ипак, само да тријумфујемо. Вратили смо се и једни и други с припрема у Турској где су терени били перфектни, а овде подлога због кише  неће бити ни налик оној на којој смо тренирали. Прва утакмица, знају то сви играчи, увек је најтежа после дуже паузе и због тога инсистирам на тези да је најбитније да победнички отворимо други део сезоне. Имамо прилично тежак распоред у првих пет кола, уз то сви директни ривали појачали су се више него добро, тако да ће сам старт за нас бити веома важан. Већ после тих првих пет утакмица много тога биће јасније када је у питању реализација нашег плана о обезбеђивању европске визе.

Није Ђорђевић заборавио ни на Куп Србије.

- Војводина је, једноставно, дужна да увек игра Европу и ту обавезу имамо према верним навијачима, свим Новосађанима, управи, али и према себи самима. До визе можемо да стигнемо и освајањем трофеја у Купу и то треба да нам буде још један циљ. Мислим да овај клуб заслужује да поново донесе пехар у Нови Сад и да мора да тежи ка највишим дометима – с пуно самопоуздања и вере у сопствене и могућности својих саиграча казао је Стефан Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Пролетер игра се у суботу на стадиону „Карађорђе“, с почетком у 18 часова.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести