Стефан Ђорђевић: Нека се ривали прилагођавају нама

Нису успели фудбалери Војводине да прекину црни низ у дуелима са Црвеном звездом, претрпели су на стадиону “Рајко Митић” 11. узастопни неуспех (0:2).
Ј. Грлић/Стефан Ђорђевић очекује се у стартној постави Воше
Фото: Ј. Грлић/Стефан Ђорђевић очекује се у стартној постави Воше

Пред ученицима тренера Ненада Лалатовића, међутим, налази се нови, тешки изазов, пошто им у госте сутра стиже екипа Радничког из Ниша, ривал с којим Новосађани по неписаном правилу играју неизвесне и тврде утакмице, како у Нишу, тако и на властитом стадиону. “Реал с Нишаве” је у прошлом колу надиграо Чукарички (2:0) и тренутно има девет бодова мање од Воше, али је остао и без тренера Милорада Косановића, који је решио да напусти клуб.

- Увек је тешко када са Звездом играте у Београду, али код мене остаје жал што саиграчима нисам могао да помогнем у тој утакмици и што они нису успели да прекину црни низ у дуелима с прваком и лидером првенства - рекао је Стефан Ђорђевић, леви бек Новосађана и играч који је зимус стигао у Вошу из Ниша. - Сигуран сам да би та утакмица имала другачији ток да је Ђуричин погодио мету крајем првог полувремена, али... Окренули смо се, практично у ходу, дуелу који сутра играмо пред нашим навијачима и у којем ће нам ривал бити мој дојучерашњи тим из Ниша.

Позивам навијаче да у што већем броју испуне трибине на „Карађорђу” јер је много лепше да се игра када имамо њихову подршку, што је било у утакмици с Пролетером

Ђорђевић јако добро познаје врлине и мане Радничког.

- Нишлије имају одличну екипу, коју предводе искусни капитен Александар Тодоровски и млади Никола Чумић, фудбалер Олимпијакоса, који је у Радничком на позајмици. Поред тога, пуно је у њиховом тиму фудбалера који су у неким ранијим периодима играли за Војводину, па нема сумње да ће настојати да се на “Карађорђу” прикажу у најбољем издању. Дошло је и до промене тренера, Косановић је напутио клуб, а познато је да нови стручњак на клупи доноси и нешто ново у игри. Међутим, играмо пред нашим навијачима, желимо да упишемо сва три бода на путу ка Европи, а склон сам мишљењу да ривали када играју у Новом Саду треба да се прилагођавају нама, а не ми њима. Ово кажем уз пуно поштовање према екипи Радничког.


У Радничком чак седам бивших играча Воше

У актуелном тиму Радничког наступају чак седморица играча који су раније били чланови Војводине. Двојица од њих, Дејан Мелег и Марио Маслаћ, прошли су Вошину комплетну омладинску школу, док су црвено-бели дрес носили и Лазар Ђорђевић, Боривоје Ристић, Немања Суботић, Филип Кнежевић и Стефан Михајловић.

Овоме свакако треба додати и податак да је највероватније нови тренер Нишлија Радослав Батак био и играч и тренер новосадског клуба, док је дрес Воше носио и спортски директор нишке екипе Марко Јовановић.


Резултати у прва два кола наставка првенства ишли су наруку Војводини.

- То иде у прилог тврдњи да у Суперлиги свако сваког може да победи. Не сећам се да је конкуренција била изједначенија у последњих неколико година и верујем да је то добро по српски фудбал. Управо због тога, позивам навијаче да у што већем броју испуне трибине на “Карађорђу”, јер је много лепше да се игра када имамо њихову подршку, што што је било у утакмици с Пролетером. Још када бисмо у раној фази утакмице постигли погодак и отворили ривала представљало би нам то значајну пречицу ка остварењу циља.

Састав црвено-белих поново ће претрпети одређене измене. Због картона неће моћи да наступе Миодраг Гемовић и Ђорђе Ђурић. Под знаком питања је, због повреде, и наступ Младена Деветака, али се у екипу враћају Ђорђевић и опорављени Миљан Вукадиновић. Остаје да се види коме ће Лалатовић указати шансу уместо Ђурића - да ли ће то бити млади Лазар Стојсављевић или, што се чини да је извесније, новајлија Славко Бралић.

- То су теме за нашег шефа струке и знам једино то да од модела наше игре нећемо одустати. Значи, изићићемо високо у пресинг на дефанзивну линију Нишлија и снагом колектива покушаћемо да остваримо замисли које имамо. Свесни смо да Раднички нема шта да изгуби, поново је у трци за пласман међу прва четири тима, што нам је довољна опомена да не смемо ни за тренутак да се опуштамо - поручио је Стеан Ђорђевић.

Дуел Војводина - Раднички игра се сутра од 18 часова, а улазак на трибине стадиона “Карађорђе” биће бесплатан.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести