Стефан Ђорђевић: Окренули смо се дербију с Партизаном

Очекивали су тешку утакмицу фудбалери Војводине у Крушевцу и, када се подвуче црта, управо такав дуел и добили су на стадиону Младости.
Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић продире поред капитена Напретка Милана Спрема
Фото: Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић продире поред капитена Напретка Милана Спрема

Јесу ученици тренера Ненада Лалатовића стигли до планиране победе (1:0) и три нова бода, али су својски морали да запну како би циљ остварили. Млада екипа Напретка, предвођена некадашњим тренером Воше Драганом Ивановићем, показала је изузетну борбеност, уложила је пуно енергије да сачува свој гол, али је квалитет на крају пресудио. У 57. минуту, гол одлуке постигао је Стефан Ђорђевић (29), младић који је у игру ушао на почетку другог полувремена.

- Знали смо да нас очекује тежак сусрет, јер никада ни једној екипи није лако када гостује у Крушевцу - рекао је Ђорђевић, који је постигао првенствени првенац у дресу клуба у којем је и поникао. - Међутим, тренер Лалатовић зна како треба да се игра с Напретком, побеђивао га је и са Радничким из Ниша, а у прошлој сезони и са Војводином. Уз то, време није било баш добро за игру,била је велика врућина и отуд наше мучење да забележимо трећу победу у низу.Напредак је прошлост,окренули смо се дербију са Партизаном.

Гол који сте постигли уследио је после сјајног дубинског паса Миљана Вукадиновића?

- Заиста ми је Вукадиновић упутио изврсну лопту, играча Напретка оставио иза себе и могао је једино да ме сруши, другог решња није имао.Постигао сам гол који нам је обезбедио три бода. У серији смо победа и, после дербија с Партизаном у следећем колу, излазимо из веома тешког распоред који смо имали на почетку првенства.


Нема лаких ривала

Стефан Ђорђевић задовољан је учинком екипе у првих пет кола.

- Наравно да сам задовољан, баш као и моји саиграчи. Сада нас очекује дуел с Партизаном, па идемо у Ивањицу, а онда нам следе, барем на папиру, нешто лакши ривали. Међутим, рецимо Металац и Златибор лагано се намештају и то указује на чињеницу да лаки противници практично и не постоје. Радује ме то што играмо све боље, јер за неких месец дана очекује нас утакмица 3. кола квалификација за Лигу Европе, где сањамо о пласману у групну фазу. Наравно, уз добре игре, пуно тога зависиће и од спортске среће, али ми је јако важно то што имамо сјајну атмосферу у клубу и екипи и што нас управа прати на прави начин, поштујући сваког играча. Још да су и гледаоци на трибинама, био би то прави фудбалски амбијент и потврда мог размишљања да смо вратили Војводину тамо где јој је место - у врх српског фудбала и на међународну сцену – истакао је Ђорђевић.


Правило да двојица бонус играча морају да буду у саставу, “прекомандовалису вас из стартне поставе на клупу за резервне играче. Пре вас шансу добија Младен Деветак, а ви у игру, по правилу, улазите у дргом полувремену?

- Шта да се ради, правило је ту да се поштује. Тренер Лалатовић одређује ко ће играти, а на мени је да испуњавам оно што се од мене тражи. Није ми пријатно што сам резерва, али се трудим да користим сваки минут који добијем када уђем у игру. Генерално, сви ми смо првотимци, имамо веома широк избор квлитетних фудбалера, самим тим и могућности да тренер комбинује састав екипе. Најважније је то што остварујемо све боље резултате и не дозвољавамо ривалима за врх табеле да нам одмакну.

У следећем колу у госте вам стиже Партизан, па ћемо  наКарађорђугледати велики дерби, репризу финала Купа из Ниша?

- У фудбалу не постоје старе заслуге, мораш да се доказујеш из утакмице у утакмицу. Показали смо на крају прошле сезоне да можемо да се равноправно носимо са црно-белима, јер смо их два пута савладали. Немам никакву сумњу у то да ће сада они пробати да учине све како би нам се реванширали и очекујем добру и неизвесну утакмицу. Сачували смо у највећој мери тим из прошлог првенста и, између осталог, то ће бити један од адута с којим ћемо ући у дерби - поручио је леви спољни Стефан Ђорђевић.

Утакмица Војводина - Партизан игра се у недељу од 18.30 часова, уз ТВ пренос на каналу Аренаспорт.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести