Стефан Ђорђевић: Улог је огроман, следи велика борба

Сутра се на стадиону „Карађорђе“ игра једна од важнијих фудбалских утакмица у овој сезони.
Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић верује у успех свог тима
Фото: Ј. Грлић/ Стефан Ђорђевић верује у успех свог тима

У полуфиналу Купа Србије, једни наспрам других наћи ће се играчи Војводине и Партизана. Војводина брани трофеј , Партизану би пехар пуно значио с обзиром да је титула измкла, тако да су мотиви код обе екипе изузетно велики. О томе чије су шансе за пласман у финале веће разговарали смо са искусним играчем Војводине Стефаном Ђорђевићем.

- Пред нама је веома занимљив дуел, с великим улогом – рекао је леви спољни Стефан Ђорђевић. – Наши међусобни сусрети, које смо одиграли у неколико последњих наврата, доносили су тесне и неизвесне окршаје и не верујем да ће сада да буде другачије. Створили смо ривалство које иде у прилог квалитета саме игре, тако да очекујем борбу за сваки педаљ терена и сваку лопту. Наш циљ се зна: играмо код куће, желимо да уђемо у финале и подредићемо се његовом остварењу.

Партизан има квалитетне фудбалере, од доласка тренера Александра Станојевића многе ствари у игри пуно боље функционишу и није ривал којем може да се прети.


Лалатовић и Дринчић се опорављају

Тренер Ненад Лалатовић и капитен Никола Дринчић опорављају се од здравствених проблема, због којих нису путовали у Бачку Паланку.

- Лалатовић је у недељу водио тренинг и ччекујем да ће да предводи екипу против Партизана. Дринчић се осећа боље и очекујем га да се придружи саиграчима у тренажном процесу. Коначну одлуку о његовом наступу у дуелу с црно-белима донећемо у уторак увече. Иначе, обојица су тестирани на присуство корона вируса и налази су им били негативни – саопштио је др Борко Вукосав.


-  Црно-бели имају и на тимском и на индивидуалном плану сјајне карактеристике, а тренер Станојевић максимално је затегао екипу, па о њој не треба да се троше речи. С друге стране, од велике важности за нас биће то да до у танчине испунимо оно што се будемо договорили с тренером Лалатовићем, јер и ми поседујемо јак, чврст и физички доминантни тим. Већ смо показали да можемо равноправно да се носимо са црно - белима и очекујем да ћемо то поново да покажемо.

Странци имају веома важну улогу у партијама црно-белих. Иако немају класичног вођу навале. Пођеднако опасни умеју да буду Асано, Холендер, Сума, Натхо, ту су и Марковић и Јојић, а приликом прекида  Вујачић и Шћекић.

- Партизанови странци, без дилеме, праве разлику. То доказују својим играма, а за потврду таквог размишљања довољно је погледати њихову статистику, број постигнутих голова и асистенција. Међутим, ни најмање не сумњам у моје саиграче и потенцијал којим располажемо. Не претимо црно-белима, по мени шансе су - 50:50. Даћемо све од  себе како бисмо стигли до тријумфа.

Важност утакмице може да представља и оптерећујући фактор за оаб тима.

- Видећемо шта ће утакмица да донесе, улог је заиста велик  притисак је неминован. Чини ми се да ће играчи Партизана играти под већом тензијом, јер им само победа доноси прилику да условно речено спасу сезону. Тензија ће бити и код нас јер смо у последње две сезоне прилично подигли лествицу и имамо велику обавезу према навијачима, граду  и себи самима. Пласман у Европу практично смо већ остварили, а сада смо у прилици да дођемо у ситуацију да у финалу бранимо трофеј. Жао је  што на трибинама неће бити навијача, али смо се сви већ навикли на то.

У прошлом првенственом колу, у Бачкој Паланци, у саставу није било капитена Николе Дринчића, а тим није водио тренер Лалатовић.

- Мислим да ће обојица да заузму своја места  и чини ми се да ту неће да буде проблема. Чуо сам се са Дринчићем, осећа се пуно боље и очекујем да ће да заигра против црно-белих. Он је истинска величина и не сумњам да ће да нас предводи на путу ка оном што сви желимо, а то је финале Купа – поручио је Стефан Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Партизан игра се сутра од 19.05 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и првом каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести