Стојановић: Одлуке на основу професиноналног, не личног става

БЕОГРАД: Наглашавамо да су одлуке о променама селектора донете на основу професионалног, а не личног става. И такав начин функционисања спортског сектора ФС Србије можете очекивати и у будућности", рекао је директор А репрезентације Србије Стеван Стојановић.
stojanovic
Фото: Youtube Printscreen

Он је Танјугу прокоментарисао промене селектора у млађим категоријама ФС Србије, које је данас усвојио Одбор за хитна питања ФШ, на основу којих су нови селектори Звонко Живковић (У21), Дејан Бранковић (У19) и Радоцван Кривокапић (У17).

"После разговора и консултација са директором млађих категорија Николом Лазетићем донети су предлози о променама селектора које је усвојио Одбор за хитна питања ФС Србије. Што се тиче селекције до 21 године резултати у претходном периоду су били далеко испод очекивања и то је основни разог смене", истакао је Стојановић.

Што се тиче селекција до 19 и 17 година очекујемо да ће са Бранковићем и Кривокапићем имати више шанси да направе очекиване резултате, наводи Стојановић.

"Бранковић је ту селекцију већ водио, од 21 утакмице имао је 19 победа, по један пораз и нерешен резултат. Ту генерацију води практично од инструксторске службе и са њом је обезбедио пласман на заврсни турнир у Белорусији и због Ковида је отказан пре шест месеци. За Кривокапића као бившег фудбалера Звезде и Војводине, уједно и као некадашњег тренера Војводине и већ неко време тренера млађих категорија у Црвеној звезди, сматрамо да може много да помогне овој младој генерацију у такмичарском циклусу који предстоји", истакао је Стојановић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести