Стојиљковић и Јовељић одвели Звезду у осмину финала Купа

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су данас у заосталом мечу прве рунде савладали Динамо у Врању 2:0 (1:0).
zvezda dinamo, fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Мечеви осмине финала Купа Србије играју се 24. октобра, а жреб је у петак.

Иако су домаћи кренули храбро видљиво је било да су  гости бољи тим. На почетку утакмице црвено – бели су имали имали добру шансу преко Ебисилиа, али је Ђурић одбранио. У 14. минуту Звезда је повела, Хајдин је центрирао а Стојиљковић без потешкоћа спровео лопту у мрежу. Динамо је играо солидан фудбал, али су гости јаким пресингом отклањали сваку опасност по свој гол. У 22. минуту Звезда је имала нову шансу, али се поново истакао голман Динама. Фудбалери актуелног шампиона лепо су комбиновали, лопта је ишла течно, па је било јасно ко ће у наредну рунду овог такмичења.

И у другом полувремену доминирали су гости и стварали шансе. Домаћин је у 57. минуту извршио трећу измену у намери да промени резултат. Међутим, Звезда је и била много боља и била је само непознаница када ће постићи следећи гол. Десило се то  у 62. минуту, Симић је одиграо пас за Јовељића који је из близине спровео лопту у мрежу.Звезди је олкашао посао Никола Стевановић када је зарадио други жути картон па је морао у свачаионицу. Но, и да је Динамо остао до краја комплетан ништа се битно не би променило, јер и комбиновани тим Звезде је показао да је прилично бољи.

Утакмица је одиграна у лепом амбијенту, пред око пет хиљада гледалаца који су дошли  пре свега да виде лидера на табели и једног од кандидата  за освајање трофеја Купа.

И. Лазаревић

Динамо - Црвена звезда 0:2 (0:1)

ВРАЊЕ: Стадион Јумко, гледалаца 5.000, судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Стојиљковић у 14. и Јовељић у 61. минуту. Жути картони: Н. Стевановић, Стојковић (Динамо), Бабић (Црвена звезда). Црвени картон: Н. Стевановић (Динамо).

ДИНАМО: Ђурић 7, Станковић 6, Зицовић 6, Н. Стевановић 6, Јовановић 6, Стојковић 6, Јокић 6 (Вешковац 6), М. Стевановић 6 (Карапанyић 6), Пропадало 6, Сурака 6, Ратковић 6 (Радивојевић 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Кобељић 6, Сумаила 6, Бабић 6, Хајдин 7,5, Јовичић 7, Срнић 6, Чаушић 6, Ебисилио 7,5 (Мелег 6,5), Јовељић 7 (Јевтовић 6), Стојиљковић 7 (Симић 7).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести