Стојковић: Заслужено, имамо потенцијал за много веће ствари

ЛИСАБОН: „Мислим да смо по оном што смо приказали заслужили да победимо, момци су одиграли такмичарску утакмицу са дубоким уверењем да можемо да добијемо, без обзира што смо играли против једне од најбољих екипа Европе и света”, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси после историјске победе против Португала (2:1) и пласмана на Мундијал у Катару.
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

"Велики успех за Србију и српски фудбал. Од почетка смо говорили да ће утакмица у Лисабону бити финале и знали смо да нас само победа води на жељено место. Момци су показали менталну снагу, тактичку зрелост, пожртвовање, поштовање свих принципа који су довели до тога", изјавио је Стојковић за ТВ Нова С и додао да Србија вечерас треба да буде поносна и да слави.

Са тактичке стране стручни штаб је одрадио свој део посла, била је прелепа игра, ми смо веровали у ово, нико од противника нема крила, показали смо велико срце, вољу, мотивацију, јасан је Стојковић.

"Велика је ствар победити Португал. Традиције постоје да би се рушиле, после 37 година победили смо велики Португал. Немамо лимит, после овог ћемо анализирати све, све што је урађено било је перфектно, ова утакмица је показала ко је бољи, мислимо да смо заслужили, имамо потенцијал за много веће ствари", поручио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести