Стојковићев први списак: Позвани Петковић, Гајић, Илић...

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изабрао је играче за уводне мечеве у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године.
dragan stojkovic piksi YT
Фото: Youtube Printscreen

Србија се 24. марта састаје у Београду са Републиком Ирском, три дана касније ривал је Португалуја, док ће 30. марта састати са Азербејџаном у Бакуу.

На списку су голмани: Предраг Рајковић (Ремс), Марко Дмитровић, (Еибар) Ђорђе Николић (Базел), одбрана: Стефан Митровић (Стразбур), Никола Миленковић (Фиорентина), Урош Спајић (Фејенорд), Милош Вељковић (Вердер), Страхиња Павловић (Серкл Бриж), Марко Петковић (ТСЦ), Милан Гајић (Црвена звезда), Филип Младеновић (Легија), средина терена: Михаило Ристић (Монпеље), Саша Лукић (Торино), Урош Рачић (Валенсија), Немања Максимовић (Хетафе), Немања Гудељ (Севиља), Немања Радоњић (Херта), Душан Тадић (Ајакс), Ненад Крстичић (АЕК), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Филип Ђуричић (Сасуоло), Дарко Лазовић (Верона), Марко Грујић (Порто), Иван илић (Верона), Андрија Живковић (ПАОК), Филип Костић (Ајнтрахт), напад: Александар Митровић (Фулам), Лука Јовић (Ајнтрахт), Душан Влаховић (Фиорентина) и Дорђе Деспотовић (Рубин).

“После озбиљне и темељне анализе коју сам спровео са својим сарадницима, на основу критеријума који су за нас важни и релевантни, одлучио сам да за предстојеће три утакмице у квалификацијама за СП Катар 2022 позовем ову групу играча. На списку се налази 30 имена што представља проширену листу. Хоћу да нагласим да се нисам одрекао ни једног играча, да постоји једна већа група потенцијалних репрезентативаца које пратимо и свима су врата отворена, уз напомену да су Матија Настасић и Мијат Гаћиновић у фази опоравка од повреде”, изјавио је селектор Драган Стојковић за сајт ФС С-а.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести